REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

'Mourinhovska' pobjeda Rome protiv Atalante, Abraham igrač odluke (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 20:10

Pašalić je ostao u svlačionici nakon prvih 45 minuta.

Najzanimljivija utakmica dana na Čizmi danas je bio ogled Rome i Atalante. Iako je Božica u ovaj susret ušla u dobroj formi, s dvije vezane pobjede (Olympiacos, Sampdoria) i gol razlikom 7:0, Vučica je danas odigrala 'na iskustvo' i tako došla do svoje 14. pobjede sezone u Serie A. Najbolji strijelac Rome i peti strijelac Serie A, Tammy Abraham, danas je bio igrač odluke, a jedini pogodak na utakmici postigao je u 32. minuti.

Roma je u prvih 45 minuta nadigrala Atalantu. Domaći sastav imao je više udaraca te su planski prepustili posjed gostima, ali su cijelo vrijeme kontrolirali tijek događaja na terenu. Za razliku od gostiju koji su igrali s četvoricom u posljednjoj liniji, Mourinho se odlučio na nešto pragmatičniji pristup pa je tako njegova momčad odigrala današnju utakmicu u sustavu 3-4-2-1.

Znao je Portugalac kako spremiti svoju momčad na uvijek neugodnu Atalantu, a bolju igru je domaćin je naplatio nakon nešto više od pola sata igre.

Pašalić je izgubio loptu, Karsdorp dugom loptom pronašao Zaniola, on lijepo spustio za Abrahama koji se praktički niotkud našao u sjajnoj poziciji koju nije propustio realizirati – 1:0

Pogodak engleskog napadača pogledajte OVDJE

Do kraja poluvremena, a kasnije će se ispostaviti i utakmice, rezultat se nije mijenjao, ali smo zato u nastavku gledali potpuno drugačiji omjer snaga na terenu.

Roma se povukla, posjed je bio 23% - 73% za goste, ali to se na kraju pokazalo potpuno nebitnim. Rui Patricio je imao tri dobre obrane, a posebno je dobro reagirao u 52. minuti kad je obranio pokušaj Freulera. Zanimljivo, dvije minute ranije je Roma zabila pogodak, ali je isti opravdano poništen zbog zaleđa.

Isto tako, portugalski vratar je sjajno reagirao u prvoj minuti dodanog vremena kad je odlično reagirao na udarac Demirala, a do posljednjeg sučevog zvižduka je nogometna utakmica postala ragbi utakmica budući da smo vidjeli dva crvena kartona. Prvo je u trećoj minuti dodanog vremena drugi žuti karton dobio De Roon, da bi dvije minute kasnije također utakmicu nešto ranije od svojih suigrača završio Henrikh Mkhitaryan.

Isključenje Nizozemca pogledajte OVDJE

Crveni karton veznjaka Rome pogledajte OVDJE

Ovom pobjedom Roma se sad bodovno izjednačila s Atalantom, s tim da momčad iz Bergama ima jednu utakmicu manje.

Spomenimo i kako je u utakmici igranoj u ranijem terminu Udinese pobijedio Sampdoriju. Konačan rezultat bio je 2:1, a zanimljivo je kako smo sva tri pogotka mogli vidjeti u prvih 13 minuta. Prvo je Deulofeu doveo domaćine u vodstvo u 3. minuti, zatim je Udogie zabio za povećanje vodstva u 12. minuti, da bi praktički u sljedećem napadu gosti došli do smanjenja preko Caputa.

Udinese je bio bolji te su zasluženo slavili, a ovom pobjedom momčad iz Udina stigla je do 14. mjesta Serie A.

Serie A, 28. kolo

Petak, 4. ožujka

Inter – Salernitana 5:0

Subota, 5. ožujka

Udinese – Sampdoria 2:1

Roma – Atalanta 1:0

Cagliari – Lazio 20.45

Nedjelja, 6. ožujka

Genoa – Empoli 12.30

Bologna – Torino 15.00

Fiorentina – Verona 15.00

Venezia – Sassuolo 15.00

Juventus – Spezia 18.00

Napoli – Milan 20.45



Tagovi

Jose MourinhoTammy AbrahamRomaAtalantaSerie A

Ostale Vijesti