Mourinho našao zamjenu za Kanea, je li odlazak izvjestan?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.04.20. | 21:35

Priznaje li ovime Porugalac da mu Kane curi kroz prste?

Pisali smo već zadnjih dana o želji Harryja Kanea da napusti Tottenham, a i o konkretnim interesirma određenih klubova za engleskog kapetana.

Zapravo, u navedenom slučaju nema previše materijala za pisati, popis klubova koji su sposobni i voljni platiti 230 milijuna eura koliko Daniel Levy traži za napadača poprilično je štur. Jedan od prvih spominjanih bio je Manchester United, no mnogo će se još sastanaka održati i medijskih napisa lansirati prije nego Kaneov status za narednu sezonu bude definiran.

Ipak, Jose Mourinho ne želi gubiti vrijeme i već gleda zamjenu za ovog fantastičnog napadača, jednom kad/ako svuče dres Spursa. Portugalac je veliki ljubitelj Raula Jimeneza, napadača Wolverhamptona, te planira Meksikanca kao najistaknutiju točku na svom radaru.

U 44 nastupa 28-godišnjak je bio autorom 22 gola i 10 asistencija u 44 utakmice, a posebno je briljirao u Europskoj ligi. Logično, privukao je pozornost mnogih klubova osim Tottenhama (Real Madrid, pa i sam United), no Mourinho gaji dobre odnose sa Jorgeom Mendesom, superagentom poznatim i kao ''sivom eminencijom'' Wolvesa.

Ostaje za vidjeti hoće li se realizirati megatransfer Kanea, pogotovo u navedenim uvjetima u kojima bi ostvario novi najviši transfer u povijesti, no u međuvremenu su procurile informacije kako su Levyjevi ljudi već kontaktirali pojedince oko Jimeneza. Cilj je bio jasno dati do znanja da veliki interes postoji, no rečeno je kako će se u konretnije aktivnosti stupiti nakon što se nogomet nastavi, kad će klubovi (tako i Tottenham) biti u stanju napraviti konačnu rekapitulaciju financija po završetku krize uvjetovanje koronavirusom, odnosno jasno odrediti koliko je na njih utjecala.

Ako se sezona Premiershipa nastavi u situaciji u kojoj je naprasno prekinuta, Wolvesi nastavljaju svoj pohod ka Ligi prvaka za koju imaju šanse, no hoće li Meksikanac u nj sudjelovati, tek ćemo vidjeti. Mourinho je dao do znanja članovima njegove rodbine kako ga ima namjeru koristiti u početnijh 11 u slučaju da se pridruži svlačionici u sjevernom Londonu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Tottenham boss Mourinho hopeful of using Jorge Mendes links to sign 13-goal Portuguese star: <a href="https://t.co/tov2ZJy6EG">https://t.co/tov2ZJy6EG</a></p>&mdash; Spurs News (@SpursNewsApp) <a href="https://twitter.com/SpursNewsApp/status/1251983302346629121?ref_src=twsrc%5Etfw">April 19, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Jose MourinhoRaul JimenezHarry KanetransferiJorge MendesWolverhamptonTottenhamnogometni transferi

Ostale Vijesti