REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Mourinho glavni kandidat za klupu Portugala!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 16:15

Je li stiglo vrijeme za The Special Onea?

Nakon neočekivanog poraza Portugala od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Fernando Santos ubrzo bi trebao službeno napustiti klupu europskog Selecaa na čiju je sjeo 2014., dvije godine kasnije osvojio je europski naslov, no pokleknuo je na iduća tri velika natjecanja te će, kako stvari stoje, ubrzo i službeno napustiti klupu Portugala.

Portugalski novinar Bruno Andrade na svojem Twitteru objavio je da je prvi kandidat za preuzimanje portugalske klupe - Jose Mourinho!

Legendarni Portugalac osvojio je sve što se osvojiti moglo na klupskom planu, vodio je klubove do krova Europe i svijeta, no još nikada nije obnašao izborničku funkciju. Andrade, doduše, piše kako je stvar još uvijek daleko od rješenja budući da Mouirnho ima čvrsti ugovor s Romom do kraja 2024. godine.

U slučaju da se Mourinho, Portugalski nogometni savez i Roma ne dogovore oko sudbine portugalskog stručnjaka, sljedeći 'pick' za novog portugalskog izbornika je Rui Jorgem, izbornik U21 reprezentacije s kojom je 2015. i 2021. igrao finale U21 Eura. Njega se već drugo priprema za preuzimanje klupe A selekcije, a moguće je i da bivši igrač Porta i Sportinga bude privremeno rješenje na klupi A reprezentacije, dok Mourinho ne raskine ugovor s Romom.

Također, kao kandidat se spominje i 'mali Mourinho', Andre Villas Boas koji je slobodan na tržištu, a već se kroz povijest javno nudio za preuzimanje portugalske klube...

Pred Portugalom su kvalifikacije za Euro 2024. u Njemačkoj koje počinju u ožujku 2023. godine. Portugal se nalazi u kvalifikacijskoj skupini s Bosnom i Hercegovinom, Slovačkom, Islandom, Luksemburgom i Lihtenštajnom. (nr)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Andre Villas-BoasJose Mourinho

Ostale Vijesti