Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Moreno Živković je prvi Dinamov stoper!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.01.24. | 09:00

Vratio se s posudbe na Kajzerici, a u Maksimiru će odmah dobiti glavnu ulogu

Djeluje samouvjereno, potpuno mirno, kao da je sve to što mu se događa zadnjih mjeseci sasvim normalno. Moreno Živković (19) vratio se posudbe u Lokomotivi, gdje je odigrao odličnu polusezonu, a po svemu sudeći u Dinamu ga čeka naslovna uloga. U ovom trenutku Živković je prvi Dinamov stoper, onaj koji je siguran u prvih 11, a ostali će se mijenjati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nema to veze sa mnom. Klubovi, Dinamo i Lokomotiva tako su se dogovorili i vratio sam se u Maksimir. A na meni je da ispunjavam zahtjeve trenera i budem spreman kad trebam igrati", reći će, opet mirno, mladi Moreno, čija je karijera krenula od ljeta strelovitom brzinom prema gore. Teško je mogao očekivati takav uzlet kad je jesenas otišao na posudbu, u prvo vrijeme i nije bio standardan, nije igrao, ali kad je jednom dohvatio udarni sastav, više iz njega nije izlazi. Zaintrigirao je 'šefove' u Maksimiru, trenera Sergeja Jakirovića, koji je inzistirao na njegovu povratku i na koncu se priključio Dinamovim pripremama. No, po svemu što vidimo i čujemo u Rovinju, Živković je odmah inauguriran u člana prvih 11, on u proljeće starta s 'pole positiona' među stoperima. A ostali će se mijenjati.

Već danas, protiv Triglava iz Kranja (14.30 sati) Živković bi trebao zaigrati u prvih 11, Jakirović ne želi trošiti vrijeme i utakmice na raznorazne probe i kombinacije, ideja je da u svakoj utakmici najveću minutažu imaju oni, koji bi minutažu trebali imati i tijekom proljetnog lova na Hajduk. A Živković je, kažemo, u toj priči jedan od glavnih aduta. S kim će igrati u paru? Theophile i Perić mijenjat će se kao njegovi partneri, tu su još i Perković i Bernauer. Trebalo bi biti dovoljno za proljeće, to je razlog zašto Dinamo neće tražiti novog stopera na tržištu. Tek ako baš nešto uleti, neki 'kapitalac', ali zasad nema tih naznaka.

Priča sa Živkovićem podsjeća na onu Tina Jedvaja. On je prije 11 godina, u siječnju, debitirao za Dinamo na Poljudu, s time da je na pripreme došao u zadnji tren, naknadno. Bio je tada Jedvaj i mlađi od Živkovića danas, imao je tek 17 godina. Oduševio je sve u Dinamu, postao standardan i već na ljeto otišao u Romu za pet milijuna eura. Hoće li Živković ostati dulje u Maksimiru? Naravno, odgovor na to pitanje trenutno je nemoguće dati, ali da će odmah dobiti priliku, biti član Jakirovićevih 11, to je neupitno. A dalje je sve na njemu...



Tagovi

Moreno ŽivkovićGNK DinamoSergej Jakirovićpripreme

Ostale Vijesti