Foto: Slaven Belupo
Foto: Slaven Belupo

Moniz uoči gostovanja na Poljudu: “Vidjet ćemo hoće li se Hajduk uspjeti oporaviti od utakmice s PAOK-om”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 17:31

Trener Farmaceuta istaknuo je kako zna važnost publike te da je njegova momčad po tom pitanju odradila školu u Osijeku.

Prvo ogroman poraz, zatim remi u kojem su nadoknađena dva pogotka zaostatka, a onda i pobjeda u jednoj prilično izjednačenoj utakmici. To se, ukratko, dogodilo Slaven Belupu na otvaranju nove sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Farmaceute ove nedjelje očekuje iznimno zahtjevna utakmica u 4. kolu HNL-a protiv goropadnog Hajduka na Poljudu. Ricardo Moniz je svjestan da je njegova momčad autsajder, ali neće se Farmaceuti predati unaprijed. Dan prije utakmice, Moniz je poručio sljedeće:

“Gledao sam utakmicu Hajduka i PAOK-a s obzirom na to da igramo u Splitu u sutra. Vidjet ćemo hoće li se uspjeti oporaviti u dva dana. Mislim da će to više biti pitanje mentalnog stanja. Kao profesionalci, vjerujem da mogu igrati tri utakmice tjedno. Svjesni smo da imaju veliku širinu i alternativu za igrače koji su igrali. Naučio sam iz ove tri utakmice da uvijek moramo biti spremni na sve jer klubovi u Hrvatskoj imaju mogućnosti promjene i igrača i načina igre i sustava”, rekao je Moniz pa nastavio:

“Kao što su nam utakmice s Varaždinom i Rudešom bile kao finale, takva će biti i sutrašnja. Još uvijek ne znam na koga sve mogu računati jer Marina, Agbekpornu i Međimorec imaju probleme. Znamo što nas čeka u Splitu u smislu gledatelja. Školu smo imali u prvom kolu u Osijeku. Moji igrači su profesionalci, za takve utakmice su radili cijeli život i u njima moraju uživati. Što više ljudi, to bolje.”

Zanimljivo, Slaven je posljednji put na Poljudu slavio 2018. godine, a jedini pogodak u tom ogledu (23.kolo, sezona 17./18.) postigao je Mateas Delić. Nakon te utakmice Hajduk je na Poljdu ugostio Slaven još 10 puta, a pritom su upisali sedam pobjeda i tri remija.



Tagovi

Slaven BelupoRicardo MonizHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti