REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Momčad s dna tablice razmontirala veliki Eintracht, Kovačevi Vukovi i Gvardiolov Leipzig izvukli po bod

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 17:38

U kasnijem terminu nas čeka spektakl - Der Klassiker na Signal Iduna Parku

Raniji susreti njemačke Bundeslige donijeli su četiri susreta u kojima smo vidjeli dva domaća slavlja i dva remija od čega je najveće iznenađenje sigurno slavlje Bochuma, posljednjeplasirane momčadi, protiv Eintrachta, aktualnog osvajača Europske lige s velikih 3:0.

Najvišu pobjedu upisao je Bayer Leverkusen koji je s 4:0 pobijedio Schalke. Prvi gol smo vidjeli u 38. minuti kada je Moussa Diaby zabio na asist Andricha, a potom i sam asistirao za drugi gol domaćina, ovoga puta Jeremiju Frimpongu u 41 minuti. S tih se 2:0 otišlo na predah. U nastavku je već u 53. minuti opet bio precizan Frimpongu, ovoga puta na dodavanje Diabyja.

Napravila je i jedna i druga strana izmjene, ali sve je ostalo na 'mlinu' Leverkusena, koji su kroz susret nadmoćno (60 posto) držali loptu u nogama, a od 13 udaraca čak sedam puta ciljali na gol. S druge strane gosti su samo dva puta bili u prilici, a samo jednom gađali na metu. Konačan rezultat je postavio Paulinho u 90. minuti.

Povećanje konačnog rezultata u fotofinišu donio je i ogled Bochuma i frankfurtskog Eintrachta. Posljednjeplasirana momčad lige slavila je s 3:0 portiv sedmoplasiranog Eintrachta, osvajača Europske lige. Statistični podaci su podijeljeni, nešto više posjeda lopte na strani Eintrachta, jedan ukupan udarac više, ali želja je bila na strani domaćih.

Od pet udraca u okvir gola, čak tri su završila u mreži, a rušenje je krenulo tek u 71. minuti kada je hillip Hofmann zabio za 1:0 što i ne bi bio toliko neugodan rezultat unatoč tome što je posljednjeplasirana momčad prvenstva u pitanju, ali sol na ranu bila su druga dva gola. Prvo je Evan Ndicka zabio autogol u 87. minuti, da bi potom u prvoj minuti sudačke nadoknade Philipp Föster postavio na semafor konačnih i visokih 3:0. Kristijan Jakić je igrao u prvom poluvremenu za frankfurtski sastav.

U ostala dva susreta Niko Kovač i njegov Wolfsburg su osvojili tek bod protiv Augsburga iako su imali rano vodstvo golom Gerhardta, no Robert Gumny je sačuvao bod kod kuće kada je u 55. minuti izjednačio. Niko Kovač je zbog rasprave zaradio žuti karton, a Josip Brekalo je ostao na klupi Vukova.

Dodajmo kako je Mainz remizirao s Leipzigom kod kuće. Marcus Ingvartsen je zabio za vodstvo u 45. minuti, a Nkunku izjednačio u 80. na konačnih 1:1. Joško Gvardiol je ostao na klupi, dok je Dani Olmo ovoga puta bio van pogona zbog ozljede.

U kasnijem terminu nas čeka Der Klassiker na Signal Iduna Parku. Sve o njemu pročitajte OVDJE.


Bundesliga, 9. kolo

Petak, 7. listopada

Hoffenheim – Werder 1:2

Subota, 8. listopada

Bayer Leverkusen – Schalke 4:0

Mainz – RB Leipzig 1:1

Bochum – E. Frankfurt 3:0

Augsburg - Wolfsburg 1:1

B. Dortmund - Bayern 18.30

Nedjelja, 9. listopada

B. M’gladbach – Köln 15.30

Hertha – Freiburg 17.30

Stuttgart – Union Berlin 19.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

MainzLeipzigRB LeipzigBundesligaNiko KovačKristijan JakićEintracht FrankfurtAugsburgDer KlassikerSchalkeBayer LeverkusenBayern

Ostale Vijesti