Momčad dana: Srbi i Meksikanci dominiraju obranom i vezom, niti jedan Švicarac u najboljih 11

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.06.18. | 08:54

Jučer su se dogodila dva velika iznenađenja.

Kao i svakog jutra, Germanijak slaže najbolju momčad SP-a prethodnog dana s obzirom na ocjene na stranici WhoScored koja se bavi naprednom nogometnom statistikom. Jučer su odigrane četiri utakmice, a na dvije su se dogodila velika iznenađenja. Meksiko je svladao aktualnog prvaka Njemačku 1:0, a najveći favorit Brazil remizirao je sa Švicarskom 1:1. Važnu pobjedu upisala je reprezentacija Srbije koja je svladala Kostariku 1:0.

Uvjerljivo najbolji golman jučer bio je Guillermo Ochoa, koji je imao devet obrana protiv Njemačke i sjajnim intervencijama zaključao je svoja vrata. Ochoa je dobio ocjenu 8.5.

Obrana se sastoji od dva igrača Srbije i jednog Meksikanca, Jesusa Gallarda, ujedno i najbolje ocijenjenog igrača jučerašnjeg dana. Ovaj meksički lijevi bek zaradio je sjajnu ocjenu 8.7 i time iz „idealnog“ sastava izbacio lijevog beka Srbije, koji je zabio jedini gol na utakmici protiv Kostarike, Aleksandra Kolarova koji je zaradio ocjenu 7.6.

Na poziciji desnog beka nalazi se srpski reprezentativac Branislav Ivanović (7.5), a na poziciji stopera njegov suigrač Nikola Milenković koji je također dobio ocjenu 7.5.

Što se veznog reda tiče, i u njemu dominiraju Srbi i Meksikanci. Najbolje ocjenjeni veznjak jučer je bio Meksikanac Hector Herrera koji je zaradio ocjenu 8.2, dok je njegov suigrač Andres Guardado dobio ocjenu 7.31 (za 0.01 veći ocjenu od Brazilca Coutinha). Uz njih, u veznoj liniji još se nalaze dva reprezentativca Srbije – Sergej Milinković-Savić (7.7) i Adem Ljajić (7.4.).

Na lijevoj strani napada nalazi se strijelac jedinog pogotka na utakmici protiv njemačke Hirving Lozano (8.4), a na desnoj je Julian Draxler s ocjenom 7.7 izbacio Švicarca Xherdana Shaqirija koji je dobio ocjenu 7.6. U vrhu napada nalazi se Neymar s ocjenom 8.1.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Momčad danaRusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti