REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Momčad bivšeg hajdukovca uvjerljiva protiv Villarreala, West Ham glatko prošao kroz skupinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 22:59

Poznati su svi sudionici nokaut faze Konferencijske lige

Aktualni prvak Poljske bio je uvjerljiv na domaćem terenu protiv španjolskog Villarreala. Slavio je Lech s 3:0, a namučili su Žutu podmornicu i u prvoj utakmici kad je slavila španjolska momčad s 4:3.

Od prve do zadnje minute u sastavu Lecha bio je i bivši stoper Hajduka Antonio Milić, a njegova momčad slavila je golovima Veldea (27.) i Skorasa (51., 77.). Novi trener na klupi Žute podmornice Setien koristio se istom taktikom kao i njegov prethodnik Emery pa danas nije koristio najveće zvijezde u prvih jedanaest. To ne umanjuje pobjedu poljske momčadi koja se kao drugoplasirana u skupini C plasirala u play off Konferencijske lige, dok je Villarreal osigurao plasman kao prvi u skupini.

Uvjerljivi u skupinama Konferencijske lige ove sezone su bili Čekićari iz Londona. West Ham prošao je kroz skupinu B bez ijednog poraza, a u posljednjem kolu slavili su u gostima kod FCSB-a s 3:0. Dva puta je zabijao Fornals (40., 65.), a Dawa je zabio autogol u 56. minuti. U ovoj skupini drugo mjesto osvojio je belgijski Anderlecht koji s londonskim klubom ide dalje u Konferencijskoj ligi.

Te sreće nije bio Köln za koji nastupa hrvatski stoper Nikola Soldo. Imali su priliku pobjedom protiv Nice ići dalje, ali na kraju je završilo bez pobjednika. Vodila je Nica u prvom poluvremenu s 2:0 golovima Labordea (40.) i Brahimija (43.), a onda domaća momčad je do remija stigla u drugom dijelu golovima Huseinbašića (48.) i Dude (60.). Soldo je odigrao cijeli susret za svoju momčad danas, a plasman u play off iz skupine D osigurali su Nica i Partizan.

Osminu finala su osigurali Basaksehir, AZ Alkmaar, Djurgarden, Sivasspor, Slovan, West Ham, Villarreal i Nica, a u play-off idu Fiorentina, Dnipro-1, Gent, Cluj, Basel, Partizan, Lech, Anderlecht dok im iz Europske lige dolaze Bodo/Glimt, AEK, Ludogorec, Braga, Šerif, Lazio, Qarabag i Trabzonspor.(rv)



Tagovi

Konferencijska ligaAntonio Milić

Ostale Vijesti