REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Mogu li Svrake na Noinu Arku? Newcastle poražen od Leicestera, ispadanje je u ovom trenutku realnost (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 16:43

Odigrana je sjajna utakmica na St. James's stadionu, jedini je problem ako navijate za Newcastle

Iako smo jučer ispratili najatraktivnije dvoboje 16. kola Premier lige, i danas smo imali što za gledati na Otoku. Ostale su nam tri utakmice, premda smo trebali gledati njih četiri. Zbog zaraze koronavirusom u svlačionici Spursa, dvoboj Totttenhama i Brightona je bio odgođen, pa smo tako dan otvorili uz Leicester i Newcastle, odnosno Burnley i West Ham.

Prva utakmica je bila svakako zanimljivija. Domaće Lisice su otvorile sezonu poprilično sramežljivo, pozicionirali su se negdje oko sredine tablice, što je puno lošije od očekivanja nakon sjajne predstave prošle godine. S druge strane, Newcastle je prikovan skoro za samo dna, tek ga bolja gol.razlika drži ispred Norwicha. Kad se uzme u obzir da su Svrake u pripremi za veliki shopping po dolasku novih vlasnika, postaje jasno da je apsolutni prioritet izaći iz zone ispadanja. U tom duhu su gosti doputovali na King Power stadion, cilj je bio ne izgubiti.

Leicester je pak osjetio priliku da nešto lakšom pobjedom jer se Newcastle ne snalaz posljednih nekoliko kola iako su zaigrali nešto bolji nogomet otkako je bivši strateg Bournemoutha preuzeo kormilo. Ipak, Svrake su bolje otvorile susret, Soyuncu je imao puno posla kraj raspoloženog Wilsona i Saint-Maximana koji napokon pronalaze dobre prilike za ugroziti protivnička vrata. Pamtimo dobar udarac Ndidija za domaćine iz 25. minute, sjajna reakcija Dubravke je spriječila veliku šansu Newcastlea.

Deset minuta kasnije, ključni trenutak susreta. Sudac je procijenio da je Lascelles nogama zakačio Maddisona (daleko najbolji pojedinac na terenu danas) a sudac Banks pokazuje na bijelu točku. Iz drugog kuta se jasno vidi kako je James ovaj jedanaesterac u najmanju ruku – iznudio. Siguran s bijele točke je Youri Tielemans za 1:0

S tim rezultatom se otišlo na odmor. Newcastle zbilja više nema vremena išta čekati, vrag je odnio šalu jer je ispadanje iz lige realan scenarij ako se nešto brzo ne poduzme. Srećom po Svrake, i izravni konkurent Burnley ne stoji baš najbolje, danas su bili gosti kod West Hama i izvukli mršavi bod, no o tome nešto kasnije.

Što se Svraka tiče, uspjeli su u drugom poluvremenu napraviti pritisak na Schmeihelova vrata, iako s ovim zbilja skromnim kadrom za prilike Premier lige, Wilson i Saint-Maximin mogu eventualno pronaći kakvu korisnu loptu putem prekida. Newcastle nema kreativca u sredini koji bi povezao redove, a ni defenzivni blok nije dovoljno dobar za čvrstu Premier ligu. Isto tako, neke stare kupovine poput one Joelitona pokazuju kako Newcastle mora u potpuni remont ekipe. Osjeti se to i na fizičkoj spremi, Svrake nemaju s čime nadoknaditi svoje tehničke zaostatke a ova utakmica je to sjajno pokazala.

Newcastle jednostavno nema uigrane akcije. U 56. minuti su trebali iščistiti loptu, no ona je nekako završila u nogama gostujućih nogometaša. Barnes je sjajno pronašao Zambijca Daku koji izlazi pred Slovaka Dubravku i gađa za 2:0

     

 Do kraja utakmice, potpuni potom. Maddison i Tielemans su doveli Svrake do ruba očaja jer je u samom finišu utakmice zabili još dva puta, i doveli konačni rezultat na 4:0. Imao je Saint-Maximin na 3:0 dobar slalom za smanjenje vodstva, no od toga na kraju nije bilo - ništa.

Što se druge utakmice tiče, Sean Dyche je nekako zaustavio West Ham koji se danas naravno nije kocka, na Turf Moor su izašli prvotimci. Burnley se ipak pokazao kao tvrdi kamen, pogotovo na svom travnjaku, pa će Moyes u London ponijeti svega bod.


Premier liga, 16. kolo:

Petak

Brentford – Watford 2:1

Subota

Manchester City - Wolverhampton 1:0

Arsenal – Southampton 3:0

Chelsea – Leeds 3:2

Liverpool - Aston Villa 1:0

Norwich - Manchester United 0:1

Nedjelja

Leicester – Newcastle 4:0

Burnley – West Ham 0:0

Crystal Palace – Everton 17:30

Brighton – Tottenham (Odogođeno zbog velikog broja zaraženih igrača)



Tagovi

NewcastleLeicesterPremier liga

Ostale Vijesti