Mogu li na Čačićev popis: Dva Hrvata ove sezone zabila 19 golova, a nikada nisu igrali za reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.17. | 20:52

Obojica su večeras zabili nove golove za svoje momčadi.

„Možda moram postići 25 golova za poziv ali svi znaju da je teško zabijati ovdje u Francuskoj. Stvaramo dobre šansa, ali ne zabija se lagano nikome, pa bi i 10 do 15 golova bilo dobro da zabijem“, tim je riječima Ivan Santini u studenom prošle godine francuskom L'Equipeu odgovorio na pitanje zbog čega nikada nije dobio poziv za reprezentaciju.

Bilo je to nakon što je u 11. prvih kola za Caen, momčad u koju je prešao prošlog ljeta, postigao 5 golova. Sada na kontu Santini ima 12 golova, uključujući i ovaj večerašnji protiv Nice, ali poziv još nikada nije stigao. A pitanje je i hoće li.

> Santini zabio i asistirao, ali je Nice izvukla bod (VIDEO)

Ivan Santini nikada nije dobio pravu priliku u Hrvatskoj. Iz Zadra je, preko Intera iz Zaprešića, još kao junior otišao u Salzburg da bi potom igrao u Ingolstadftu. No, tamo se nije najbolje snašao pa je uslijedio povratak u Zadar. Prije pet godina opet se uputio u Njemačku, ovaj put u Freiburg, a onda je uslijedio odlazak u belgijski Kortrijk gdje je postao prava legenda kluba zabivši 30 golova u 69 utakmica. Prije dvije godine je otišao u Standard, tamo zabio 12 golova u 28 utakmica, a onda ga je Caen kupio za 2,5 milijuna eura.

S 27 godina i izrazitim osjećajem za pogodak Santini pred sobom sigurno ima još nekoliko odličnih sezona, a svima je jasno kako se ne može ugurati u prvi plan 'Vatrenih' pored Maria Mandžukića, Nikole Kalinića i Andreja Kramarića. Ali smo isto tako sigurni da je zaslužio barem poneki poziv – ako je već mogao Duje Čop…

Damir Kreilach, također 27-godišnjak, ima još težu konkurenciju. Hrvatska je iznimno jaka u veznom redu, a dovoljno je samo letimično pogledati gdje igraju naši veznjaci. Real, Barcelona, Inter, Fiorentina, Napoli… sve redom svjetski klubovi, a pored Modrića, Rakitića, Kovačića i ostalih, teško bi se moglo naći mjesta za igrača iz njemačke druge lige.

No, Hrvatska ima generalan problem što niti jedan naš vezni igrač nije klasični zadnji vezni. A tu bi nam Kreilach mogao dosta pomoći. Čvrst u startu, odličan u zatvaranju prostora, a uz to i sjajan strijelac. Večeras je postigao svoj sedmi prvenstveni gol, a lani je čak 12 puta zatresao mreže u drugoj Bundeslihgi.

> VIDEO: Kreilach opet zabio! Svojim golovima vodi Union Berlin prema Bundesligi

Uz sve to, treba naglasiti kako je Kreeilach sjajan karakter. Nosi kapetansku vrpcu, suigrači ga vole, a navijači obožavaju. Uostalom, dovoljno je podsjetiti ono što su mu napravili navijači lani na Westfalenu…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Damir KreilachIvan Santini

Ostale Vijesti