Reuters
Reuters

Modriću će Japan biti 16. utakmica na Svjetskom prvenstvu, debi je imao protiv Japana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 10:53

Nadamo se da Modrićev put na Svjetskom prvenstvu neće stati 'od Japana do Japana'.

Igrala se 83. minuta utakmice između Hrvatske i Japana u Nürnbergu, temperatura je prelazila 30 stupnjeva, kao i osam godina ranije u Nantesu, a na semaforu je stajalo 0:0. Hrvatska je imala najveću priliku na utakmici, ali je Yoshikatsu Kawaguchi obranio kazneni udarac Dariju Srni. Obje momčadi željele su pobjedu, budući da su u prvom kolu izgubile. Japan je do 84. minute vodio protiv Australije, da bi Down Under na krilima Tima Cahilla i Johna Aloisija, koji su ušli u nastavku utakmice, stigao do 3:1 pobjede. Hrvatska je uz dobru igru izgubila od Brazila 0:1.

Taj prvi dvoboj Luka Modrić, tada 'golobradi' 20-godišnjak proveo je na klupi za pričuve, a u 83. minuiti utakmice protiv Japana Zlatko Kranjčar dignuo ga je s klupe za pričuve i gurnuo u igru umjesto sina mu Nike Kranjčara. Modrić u svojem debiju nije uspio Vatrenima donijeti pobjedu, kao ni četiri dana kasnije protiv Australije kada je u 74. minuti zamijenio Ivicu Olića, pri rezultatu 2:1 za Hrvatsku da bi pet minuta nakon Modrićevog ulaska Harry Kewell zabio za 2:2 i prolaz Australije u drugi krug.

Modrić je na tom Svjetskom prvenstvu upisao svoju prvu i drugu utakmicu na najvećim smotrama, ukupno 6. i 7. za hrvatsku reprezentaciju (prvijenac je zabio u 8., u prijateljskoj utakmici protiv aktualnog prvaka svijeta Italije u Livornu). Modrić je protiv Belgije odigrao svoju 158. utakmicu za Hrvatsku, a protiv Japana, ako ne dao Bog ne bude nepredviđenih ozljeda i bolesti, odigrat će svoju 159. utakmicu u dresu Vatrenih i 16. na Svjetskom prvenstvu.

Nakon Japana i Australije, Modrić je postao standardni prvotimac u reprezentaciji, Hrvatska se na iduće Svjetsko prvenstvo (2010.) nije uspjela kvalificirati, u Brazilu 2014. Modrić je odigrao odigrao maksimalnu minutažu u sve tri utakmice, a u srebrnoj Rusiji 2018. svih sedam s time da je protiv Islanda izašao u 65. minuti, a protiv Engleske u 119. Na tekućem prvenstvu propustio je tek posljednje četiri minute plus sudačku nadoknadu protiv Kanade.

Modrić će protiv Japana upisati svoj 16. nastup na Svjetskom prvenstvu a nadamo se da njegov put na mundijalima neće stati u onu 'od Japana do Japana'.

Sve o utakmici osmine finala između Hrvatske i Japana pronađite OVDJE.

Igrači s najviše nastupa na Svjetskim prvenstvima (zvjezdicom su označeni aktivni igrači)



Tagovi

japanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Luka Modrić

Ostale Vijesti