Nordphoto
Nordphoto

Modrić: "Ne smijemo razmišljati o Armeniji i Walesu pa se pokliznuti! Mi moramo pobijediti, a ako se sve poklopi, super"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 17:30

Hrvatski kapetan najavio je utakmicu s Latvijom u Rigi

Luka Modrić ne nalazi se prvi put u ovakvoj situaciji, prošao je u reprezentaciji već štošta, igrao je već takve utakmice, presudne, ključne. Ipak, ovaj put to nije bilo očekivano, da će Hrvatska u Latviji vaditi vizu za Euro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji, ali to treba zaboraviti što je bilo. Treba se koncentrirati i ostvariti dvije pobjede, da nam se poklope i ostali rezultati, to bi bilo idealno. Ali, prvo se moramo fokusirati na sebe, da odigramo utakmicu kao i u Rijeci, takav mora biti pristup, tako moramo odigrati.", rekao je Modrić.

Hrvatskoj će nedostajati nekoliko važnih igrača, Perišić, Kovačić?

"Vjerujem da će nam ti problemi biti dodatan motiv. Svi ti izostanci su hendikep, to su važni igrači. Ali, nema ih, mi koji smo tu moramo ih nadomjestiti, dobro smo trenirali ovih pet dana, dobro je da smo dulje skupa. Vjerujem da sve to što smo radili možemo pretočiti u ove dvije utakmice."

Da, nema Kovačića, s kojim se oduvijek dobro slaže

"Vidjet ćete sutra kako će izgledati bez Kove, ali sigurno da se super poznajemo, funkcioniramo dobro, iako se ne bi reklo po zadnjem ciklusu. Veliki je hendikep što ga nema, pokušat ćemo ga nadomjestiti i doći do pobjede."

Mogla bi nam pomoći Armenija, koja igra protiv Walesa i pokušat će ga zaustaviti?

"S pobjedom je Armenija i dalje u igri, sve je otvoreno. U tom susretu sve je otvoreno, oni su kvalitetna momčad, nije nam bilo lako, iako smo pobijedili. Imaju kvalitetu, dobrih igrača, koji mogu riješiti utakmicu. Bit će zanimljivo, kao što je i Wales dobar, opet je sve u njihovim rukama. Bit će zanimljivo, ali mi se moramo fokusirati na nas, ako nam se poklopi rezultat, nitko sretniji od nas. Najbitnije da mi odradimo svoji dio posla, da se ne pokliznemo."

Vratio se Marko Pjaca, kakav je dojam?

"Drago mi je da je Marko opet s nama, znamo koliko je bio važan za nas prije te ozljede. Imao je dosta teških godina, vraćajući se iz te ozljede, izabrao je pravi put, otišao u momčad koja se bori za vrh i tu se može vratiti na svoju razinu. Igra dobro u Rijeci, sigurno će biti od pomoći ako će igrati."

U subotu je poseban dan i u Hrvatskoj, narod se sjeća žrtava Vukovara i Škabrnje.

"Definitivno nam je to dodatan motiv, bilo bi lijepo da taj dan obilježimo pobjedom, napravit ćemo sve da to tako i bude."

Marco Pašalić?

"Dosta dobar je dojam ostavio, nisam imao ga previše prilike gledati, ali vidjelo se da ima nešto drukčije. Radio je super ovaj tjedan i ima kvalitetu biti ovdje. Nadam se da će pokazati da je s pravom tu. Nismo imali takvog igrača, ljevak na desnoj strani."

Za kraj, postoji li strah od Latvije?

"Nemamo straha, došli smo odigrati što bolju utakmicu i pobijediti. Respektiramo svaku reprezentaciju, morat ćemo biti 100 posto unutra da dođemo do pobjede."



Tagovi

Luka ModrićZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Latvija

Ostale Vijesti