REUTERS/Ana Beltran
REUTERS/Ana Beltran

Modrić 2024. neće u trenere, želja mu je produžiti karijeru do SP-a 2026.

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.02.24. | 08:28

Jednog dana Luka će možda postati trener. Ali taj dan nije u kalendaru za 2024.

The Athletic je u utorak načeo temu Modrićeva ostanka u Real Madridu, ali u ulozi pomoćnog trenera u stožeru Carla Ancelottija, što su odmah prenijeli španjolski mediji, iako se radi o ponudi iz Talijanova razgovora s kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije otprije dva mjeseca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je hrvatski reprezentativac bio zahvalan na prilici i isprva ju je odbio, novinar Athletica citirao je svoj izvor koji je rekao da to nije bilo "definitivno ne", iako je 38-godišnji veznjak još uvijek gladan natjecanja i da mu je prioritet nastaviti igrati.

Međutim, španjolski novinari kasnije su saznali da je Modrić odbio prijedlog jer, kao što je ponavljao još prošlog ljeta, ne želi da mu se mjesto u Realu izmišlja na osnovu starih zasluga nego da igra kao važan nogometaš.

"Modrić se zahvalio na ponudi jer je shvaća kao trenerovu poruku da više nije na razini potrebnoj za igranje u Realu. Luka će nastaviti igrati, ali ako ne dođe do radikalnog i teško mogućeg zaokreta, daleko od Bernabeua. Umirovljenje na ljeto mu nije opcija ni pod razno", napisao je Relevo.

Kasnije je Javier Herraez u kultnoj radijskoj emisiji Carrusel Deportivo na slušanoj postaji Cadena SER objavio:

"Modrić se ne želi priključiti Ancelottijevom stožeru jer želi i dalje igrati. Intrigira ga igranje na idućem Svjetskom prvenstvu."

Taj Mundijal je u ljeto 2026. u Americi, Meksiku i Kanadi. Modrić će tada biti tri mjeseca do svog 41. rođendana. No, o tom potom…

Činjenica je da je Luka Modrić razočaran što se Carlo Ancelotti ne drži dogovora da ga tretira kao prvotimca ako to on svojom kvalitetom, što je lako vidljivo na treninzima i utakmicama, zaslužuje, a ne da bude o rotaciji radi rotacije, dakle izlazi nakon sat vremena ili ulazi u zadnjih 10 minuta ili čak uopće ne uđe u igru. Takvim tretmanom izašao je iz ritma te kad i dobije prigodu ne može dati svoj puni doprinos, uostalom, nije jednako iskoristiv kad igra s Kroosom i Bellinghamom ili Camavingom i Valverdeom.

Kako bilo, Carlettova ponuda jasan je znak hrvatskom Maestru da mu neće biti produžen ugovor s Real Madridom kako god igrao, naravno da to kao “vojnik kluba” Ancelotti radi u dogovoru s predsjednikom Florentinom Perezom, ali prema svemu što znamo o Modriću te što o tome pišu “hrvatski insajderi”, novinari bliski bivšem igraču Dinama, primjerice Robert Matteoni u Sportskim novostima, Luka ne kani završiti karijeru ovo ljeto. Hoće li je nastaviti u MLS-u, kao svojevrsnu uvertiru za sjevernoamerički SP 2006 gdje bi mu bilo idealno da se oprosti od igranja ili u Saudijskoj Arabiji, gdje od nekoliko klubova praktički ima “otvorene ponude” ili ipak u svom Dinamu gdje je stasao i započeo profesionalnu karijeru (kampanja #imalobismisla) bit će jasnije za otprilike dva mjeseca.

Dotad se nadamo da će Modrić izbjeći ozljede te moći predvotiti Vatrene na Euru u Njemačkoj. Jednog dana Luka će možda postati trener. Ali taj dan nije u kalendaru za 2024. (G)



Tagovi

Luka ModrićReal MadridCarlo AncelottiSvjetsko prvenstvo u nogometu 2026

Ostale Vijesti