LAURENCE GRIFFITHS/Action Images
LAURENCE GRIFFITHS/Action Images

Mo Salah i Sadio Mane u međusobnoj borbi za titulu afričkog kralja strijelaca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 08:34

Salah ima tri gola prednosti.

Kada je u 20. minuti utakmice na Elland Roadu Mohamed Salah poentirao na asistenciju Trenta Alexandra Arnolda, postao je drugi Afrikanac koji je u Premier ligi zabio najmanje 100 golova. Na prvom mjestu još uvijek, iako ne zadugo, drži Didier Drogba sa 104 pogotka.

Salahu je za dostizanje jubileja bilo potrebno 162 premierligaške utakmice, što je peti najbrži učinak svih vremena. Najbrži napadač koji je ušao u ‘klub 100’ je Alen Shearer kojem je za taj podvig bilo potrebno 124 utakmice. Harry Kane je do 100 golova u Premier ligi stigao u 141. utakmici, Sergio Aguero u 147, a Thierry Henry u 160.

29-godišnji egipatski napadač 99. gol u Premier ligi zabio je Chelseaju prije reprezentativne pauze, a, zanimljivo, u dresu Bluesa je zabio svoj prvi premierligaški gol, u ožujku 2004. u 6:0 demoliranju Arsenala.

Salah je četiri gola udaljen od toga da se izjednači s Drogbom na vrhu ljestvice najbolji afričkih strijelaca u Premier ligi i pet da se ustali na tronu kao afrički kralj strijelaca.

Zanimljivo, treći pogodak na utakmici protiv Leedsa zabio je još jedan Afrikanac, točnije Senegalac Sadio Mane, kojem je to bio 97. pogodak u Premier ligi i na taj se način izjednačio s Emmanuelom Adebayorom na trećem mjestu afričke ljestvice strijelaca u najatraktivnijoj zemlji svijeta.

S obzirom na igru i formu Liverpoola u aktualnoj sezoni, Salahu neće trebati dugo za preskakanje Drogbe, a Maneu da se pridruži odabranoj grupi u afričkom klubu 100, a tko zna, možda dohvati rekord i prije Salaha. Redsi su u prva četiri kola upisali tri pobjede i remi uz gol-razliku 9:1, a Mo Salah je zabio tri pogotka, a Sadio Mane dva.

Doduše, Maneu je trebalo više od 70 utakmica više da dođe do ove brojke...

Salah je 87 od 100 golova u Premier Ligi zabio za Liverpool, a 13 za Chelsea. Mane je 72 zabio za Redse, a 25 za Southampton.

Pred Liverpoolom je utakmica protiv Milana u prvom kolu Lige prvaka, a u idućem kolu Premier lige dočekuje Crystal Palace na Anfieldu.

(1.55) Liverpool (4.10) Milan (6.00)



Tagovi

Mohamed SalahSadio ManeDidier Drogba

Ostale Vijesti