Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Mlakar će nedostajati najviše Melnjaku i Livaji, a Hajduk mu treba brzo naći zamjenu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 08:00

Krilni napadač otišao je u Pisu za oko tri milijuna eura odštete koliko je pripalo Bijelima

Prodaja Slovenca Jana Mlakara u Hajduku i među navijačima tretira se kako dobar posao, Bijeli su na transferu napadača u Pisu zaradili oko tri milijuna eura te potvrdili iznimku da se mogu unovčiti samo domaći igrači. Ovog ljeta već smo imali primjer s Lukasom Grgićem koji je otišao u bečki Rapid za 700 tisuća eura, istina i Mate Antunović je u Monzi, ali na posudbi s mogućnošću otkupa za 1,2 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Premda ove sezone nije bio u formi kao pri kraju prošle, Mlakar će nedostajati Hajduku jer slovenski reprezentativac zahvalan je klupski igrač koji je došao prije dvije godine iz Brightona koji je također nešto zaradio jer je imao pravo na 15 posto od ukupnog transfera koji je iznosio 3,5 milijuna eura.

Iako je po prirodi centralni napadač, Mlakar se silom prilika žrtvovao za momčad, a treneri vole takve igrače. Igrao je lijevo krilo, a po potrebi, kada nije bilo Marka Livaje i čistu špicu ili kada se hvatao rezultat s njim u paru. Odlično su se slagali i razumjeli u igri, baš kao što je Mlakar svojim defenzivnim zadaćama otvarao puno prostora za Darija Melnjaka koji je tako imao više prostora prema naprijed koji je odlično koristio. Stoga će Mlakar nedostajati njima dvojici najviše, a trener Ivan Leko već se pripremio za odlazak Slovenca kojega dvije posljednje utakmice nije stavljao u prvu postavu. Desno krilo igrao bi Ivan Dolček, a lijevo Emir Sahiti, pri kraju bi ulazio Leon Dajaku koji je baš s Mlakarove pozicije zabio u završnici protiv Varaždina za pobjedu.

Sigurno i Hajduk radi na što skorijem pronalasku zamjene za Mlakara, no kako je on bio 'dva u jedan', možda će Bijelima trebati i dva igrača. Jedno krilo te centralni napadač koji može igrati ukoliko slučajno nema Livaje ili u tandemu s njim kada se ide na pobjedu u završetku utakmice.

Ima Mlakar već iskustva igranja u Italiji jer je bio član Fiorentine i Venezije, a talijansko tržište voli Slovence koji su marljivi i odgovorni profesionalci, baš kao što je Mlakar bio u Hajduku. Po tome će ga navijački puk Hajduka pamtiti, premda ima onih koji mu zamjeraju poneku više promašenu priliku, baš kao što je bila ona u Splitu protiv PAOK-a kada su Bijeli rano mogli doći u vodstvo te osigurati bolji rezultat za uzvrat.

Zasad Leko od krilnih igrača ima već spomenute Sahitija, Dolčeka i Dajakua, tu je još mladi Roko Brajković, a jedini centralni napadač osim Livaje je Filip Čuić koji se teško može probiti do prilike. Stoga bi za bijele na tržištu bilo idealno pronaći igrača sličnog profila Mlakaru, da participira na krilu i povremeno može umjesto ili uz Livaju u napad. Ima još vremena do 8. rujna dokad je otvoren prijelazni rok u Hrvatskoj, struka Bijelih je najavila pojačanja, a sada kada je Mlakar otišao, jedan ofenzivni igrač čini se neophodnim da bi imali širi kadar.

Idealno bi bilo kada bi to bio Ivan Perišić, no nakon što je on počeo sezonu u Tottenhamu, a još ga traži i Manchester United, teško je za povjerovati u tu priču do sljedećega ljeta dok mu ne istekne ugovor, pa će se vidjeti koliko priča 'Ivane, vrime je' ima uporište, no jedno je sigurno da je Perija obećao završiti karijeru u Hajduku. 



Tagovi

HajdukJan MlakarPisaIvan LekoMarko LivajaDario MelnjakLjetni prijelazni rok 2023Ivan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti