Mladost i iskustvo na De Kuipu; Feyenoord nakon prodaje krenuo u kupnju

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.08.14. | 15:14

Samo dan nakon što su Laziju prodali Stefana de Vrija, Feyenoord je doveo dva igrača. Iz moskovskog Dinama je došao Luke Wilkshire, a iz Herenveena Bilal Basaçikoglu.

Basaçikoglu je prošlogodišnjim nastupima oduševio nizozemsku javnost. Ovaj 19-godišnji krilni napadač odigrao je 24 utakmice i postigao 6 golova i već zaokupio pažnju europskih velikana. No, najbrži i najkonkretniji je bio Feyenoord koji je platio odštetu od 3,5 milijuna eura i doveo Nizozemca turskog porijekla u svoje redove.

„Ovo je kao ispunjenje sna. Sve se dogodilo jako brzo – prošle sezone sam nakon zimske pauze debitirao u prvoj ligi i odigrao gotovo sve utakmice nakon toga. Sada sam prešao u Feyenoord i znam da me čekaju mnogi izazovi. Ovo je velik klub i ovdje svakog tjedna morate igrati na najvišem nivou. Nikakvo opuštanje se ne oprašta i morat ću naučiti igrati s tim pritiskom, ali to je ugodan izazov. Jedva čekam zaigrati za Feyenoord“, rekao je Basaçikoglu novinarima nakon predstavljanja u klubu.

Za razliku od njegove mladosti i potencijala, Wilkshire donosi iskustvo. Australac ima 32 godine, odigrao je 80 utakmica za reprezentaciju, a u šest sezone u moskovskom Dinamu je ubilježio čak 143 nastupa. Nizozemska liga mu nije strana jer je od 2006. do 2008. igrao u Twenteu.

Naša klupska politika je razvoj mladih igrača, ali oni mogu napredovati samo uz iskusne igrače poput Wilkshirea“, pojasnio je Feyenoordov direktor Martin van Geel razloge dovođenja Wilkshirea.

(Foto: Action Images)


Tagovi

FeyenoordDinamo MoskvaHeerenveen

Ostale Vijesti