Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Mladić kojeg se isplati čekati

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 08:05

Potencijal koji posjeduje želja je i europskih klubova koji su ga htjeli otkupiti ili se raspitivali za cijenu, a jedan od boljih poteza Jakobušića bi mogao biti što se odlučio da nema prodaje

Gdje će Stipe Biuk i za koliko bila je jedna od najčešćih tema proteklog ljeta. Selilo ga se po cijeloj Italiji te još nekim europskim državama. U posljednjim danima roka stigla je i ponuda Sampdorije koja nije ni blizu zadovoljila apetite čelnika Bijelih u slučaju kad se odluče prodati najvrjedniji dragulj.

O talentu i potencijalu Stipe Biuka se više manje sve zna, kako je jučer nakon utakmice izjavila legenda kluba Ivan Gudelj on je jedan od najvećih potencijala iz omladinske škole Hajduka unazad nekoliko godina.

„Biuk je najveći talent u Hajduku u zadnjih deset godina. On je imao svojih oscilacija, ali on je jednostavno svjetska klasa. Vidjelo se to i kod ovog gola za 1:0. Hajduk ima sjajan napad. Gledao sam sad sastav na kraju - Kalinić, Livaja, Krovinović... Svaka im čast. Bilo je samo pitanje vremena kad će Hajduk zabiti gol“, rekao je Gudelj u emisiji Max Sport televizije nakon utakmice u kojoj je Hajduk pobijedio Rijeku s 2:0 golovima Biuka i Nikole Kalinića.

Oko Biukove potencijalne prodaje bilo je puno govora tijekom svakog prijelaznog roka. Kad je zablistao pod Tramezzanijem u debitantskoj sezoni s prvom momčadi spominjali su se pusti milijuni europskih velikana. No, Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius ostali su dosljedni tome da ga ne puštaju za bilo koju cijenu. Prvenstvena želja je da dio potencijala koji ima razvije baš u Hajduku i da prije transfera svojim igrama doprinese rezultatu kluba.

Spominjala se i njegova potencijalna prodaja prošle zime, a zazivala ovo ljeto nakon ispadanja iz Europe. Možda bi i njegov transfer napunio privremeno blagajnu, ali izjava predsjednika Hajduka još prošle godine je bila kako ne prodaje budućnost za sigurnost. Sve ponude nisu bile dovoljne i da će se čekati daljnji razvoj njegovog talenta.

U datom trenutku to je bio i najlogičniji potez jer svima je jasno da je Biuk mladić kojeg se isplati čekati. Prigovarala mu se slaba statistika iz prošle sezone, ali ono što je još od početka ove počeo prikazivati dalo je naznake da bi moglo biti drugačije. Kako se kaže udara loptu drugačije, njegovi driblinzi se repriziraju, ali u segmentu donošenja odluka na terenu malo je zapinjao. Da i u tome bitno napreduje pokazuje iz utakmice u utakmicu, a golom protiv Rijeke možda je dao naznaku da bi takvih situacija od njega mogli ove sezone vidjeti više barem protiv momčadi objektivno lošije individualne kvalitete.

Trenutno je statistički na dva gola i asistenciji u 11 nastupa, a prošle sezone u preko 30 nastupa je imao jedan gol i tri asistencije.

Isplati li ga se čekati bilo je pitanje tijekom prijelaznog roka, a s obzirom na njegov potencijal i ono što pokazuje ove sezone čini se da bi jedan od najboljih poteza Jakobušića mogao biti što se odlučio da nema prodaje.

HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Subota, 17. rujna

Gorica - Osijek, 16.55

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka - Šibenik, 15.00

Lokomotiva - Dinamo, 17.15

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukStipe BiukLukša JakobušićMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti