Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Mladi Johnson donio Velšanima bod protiv Belgije

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 22:56

Hrvatski protivnik na SP-u u Kataru nije ostavio briljantan dojam na gostovanju u Cardiffu

Protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Belgija, nije uspjela u Cardiffu protiv Walea stići i do druge pobjede u ovom ciklusu Lige nacija i na koncu se sastav Roberta Martineza morao zadovoljiti remijem 1:1.

Belgija je imala 63 posto posjeda lopte, zabilježila je devet pokušaja prema suparničkim vratima, dok su Velšani na drugoj strani imali čak 13 udaraca prema golu protivnika.

A i Belgijci su od 51. minute imali pobjedu u svojim rukama. Tada je gostujući sastav pokrenuo napad po desnoj strani. Fino su Belgicji kombinirali, a pomogla im je i nonšalantna obrana Velšana, pa je tako lopta stigla do usamljenog Batshuayija koji je smireno primio loptu u kaznenom prostoru, dignuo glavu pa uposlio natrčalog Tielemensa koji posprema loptu u mrežu za 1:0.

I taj rezultat je stajao na semaforu sve do 86. minute. Velšani su sretno i spretno stigli do 16-erca Belgije, tamo je Ramsey pokušao izvesti piruetu koja je na koncu sjajno ispala budući da je na nju naletio Brennan Johnson i unutarnjom ju poslao u daljnji kut Casteelsovog gola. U prvi mah je označen ofsajd, ali je nakon provjere VAR-a Walesu ipak priznat pogodak.

Inače, Johnson je jedan od najtalentiranijih igrača velškog nogometa, 21-godišnjak je član Notthinghama i već mu se ovog ljeta predviđa veliki transfer.

Ovih 1:1 se do kraja više nije mijenjalo i Johnson je svojim pogotkom donio prvi bod Walesu u ovom natjecanju.



Tagovi

Liga nacijaBelgijaWales

Ostale Vijesti