Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Mladi Hrvat ušao u igru i potom zabio u derbiju začelja Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 19:13

Ok, možda ne baš začelja-začelja, ali... donjeg doma.

Danas je na rasporedu bilo više susreta talijanske Serie B u sklopu 32. kola.

Jedan dvoboj bio nam je nešto zanimljiviji od drugih - iako ćemo navesti sve rezultate.

Pordenone je na svom terenu dočekao posljednju Entellu te je kao domaćin slavio s 3:0.

Treći pogodak za domaćina postigao je Karlo Butić, mladi Hrvat na prekomorskom radu u Italiji.

Ciurria je načeo goste već u 4. minuti, da bi isti igrač asistirao Musioliku u 31. minuti susreta. Na daljnju izmjenu rezultata čekalo se do 93. minute, kada je zabio naš mladi nogometaš, ponikao u redovima Škabrnje i Zadra. On je nešto ranije, u 84. minuti, ušao u igru umjesto strijelca Musiolika, a za gol mu je asistirao danas uvjerljivo najraspoloženiji Ciurria.

Butić je imao zanimljiv nogometni put - sa samo 17 godina napustio svoj matični klub Zadar i, usprkos interesu praktički svih hrvatskih klubova, odlučio karijeru nastaviti u mlađim kategorijama talijanskog velikana Intera.

U Milanu se zadržao naredne dvije godine nakon čega seli u Torino gdje je igrao za Primaveru. A igrao je jako dobro, jer u 42 odigrane utakmice postigao je 30 pogodaka, zbog čega su za njega zagrizli neki trećeligaši koji su smatrali da bi za njegov igrački napredak bilo bolje da igra seniorski nogomet. Igrao je tako za Ternanu, Arezzo i Cesenum sve kao posuđeni igrač Torina, a nakon što mu je prošlog ljeta istekao ugovor, talentirani napadač postao je slobodan igrač te je ubrzo potpisao za Pordenone.

Zasad im nije puno pomogao jer se jedva drže iznad play-out zone sa 37 bodova, a iza njih je Cosenza sa pet bodova manje.


Tagovi

Karlo ButićSerie B

Ostale Vijesti