Mladi dinamovci stigli na korak od knock-out faze Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.11.19. | 15:53

Goste iz Donjecka spašavao je sjajni vratar Trubin.

Mladi nogometaši Dinama u uzrastu do 19 godina, ostvarili su drugu pobjedu u 4. kolu UEFA Youth League, odnosno Lige prvaka za mlade. Na Hitrec-Kacianu slavili su Zagrepčani s minimalnih 1-0 protiv Šahtara, iako je razlika mogla biti kudikamo veća da nije bilo fantastičnog vratara gostiju, Trubina.

Tijekom cijele utakmice momci Igora Jovićevića bili su kvalitetnija momčad na terenu, Antonio Marin u slalomima je nizao suparnike, a vrlo dobri su bili i Tomislav Krizmanić, a poglavito Bartol Franjić koji je bio praktički neprelazan.

Prijetili su dinamovci preko Leona Šipoša, Marina i ostatka družine, ali vratar Trubin spašavao je momčad iz Donjecka.

Konačno je gol za vodstvo mladih Modrih  u 61. minuti postigao Tomislav Krizmanić. Nakon jedne duže opsade gostujućeg gola, Krizmanić je primio loptu na udaljenosti od dvadesetak metara od gola. Krizmanić je pucao lijevom nogom, vrlo mlako, ali golman je bio dekoncentriran jedini put na utakmici i ona je ušla u gol.

Nastavili su Plavi s napadima, ali Trubin je nizao obranu za obranom. Na kraju su čak gosti mogli doći i do remija, što bi bilo potpuno nezasluženo s obzirom na prikazanu igru, ali vratar Faris Krkalić sačuvao je mrežu hrvatskih predstavnika netaknutom.

Dinamo dva kola prije kraja ima 8 bodova, a Atalanta bod manje. City je treći sa 4 boda na svom kontu, dok je Šahtar posljednji s 2 boda.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Antonio MarinLeon ŠipošBernard KarricaBartol FranjićTomislav KrizmanićJoško GvardiolUEFA Youth LeagueDinamo Zagreb U19

Ostale Vijesti