Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi dinamovci inkasirali poker golova, Chelsea ih izbacio iz Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.11.22. | 15:54

Senzenovi igrači su bili bolji u prvom poluvremenu, ali i suviše sterilni pred protivničkim golom

Nerijetko je u nogometu potrebno pokazati puno više od volje i želje. A mladi nogometaši Dinama su imali i jedno i drugo u prvom poluvremenu utakmice protiv Chelseaja. Samo, trebalo je nešto i ugurati u tu mrežu. A sterilnost pred golom je na koncu stajala igrače Ivana Senzena u prvom dijelu, a posljedično i poraza 4:0 u šestom kolu Lige prvaka mladih.

Modri su krenuli u utakmicu kao da nemaju što izgubiti, nametnuli su se agresijom, trkom i kombinatorikom i držali igrače Plavaca u šahu gotovo cijelo poluvrijeme.

U 21. minuti je Fran Topić majstorski proigrao Gabrijela Rukavinu u 16-ercu, no njegov udarac je obranio vratar Merrick.

Nastavio je Dinamo pritiskati i u 33. minuti zabilježio novu šansu – ovog puta je Merrick zaustavio mlaki pokušaj Rukavine na dodavanje Lukanića.

Zatim se pogodak zakoprcao u mreži i to Dinamovoj. U jeku pritiska zagrebačkog sastava Chelsea je stigao do vodstva i to iz prvog udarca prema vratima Pršlje, Krdžalić je na 18 metara složio Halla na travnjak, a slobodnjak je na sebe preuzeo Castledine. Pršlja je u živi zid postavio petoricu, uz ojačanje na travnjaku iza njih, no Hall je školski pogodio u rašlje za 1:0. Maestralan pogodak igrača Chelseaja.

I tu su, zapravo, ugušene ambicije Modrih o potencijalnoj pobjedi. Pogodak je uvukao strah u noge i glave Senzenovih igrača koji se više nisu znali izvući iz tog bunara. Do kraja utakmice je na terenu postojala samo jedna momčad.

Modri su u drugom dijelu bili sasvim bezopasni i uglavnom su djelovali kao slučajni promatrači na ovoj utakmici. I zbog toga su inkasirali još tri pogotka do kraja utakmice. U 64. minuti je sijevnula brza kontra Chelseaja, Castledine je dubinskom loptom na Sturgea otvorio cijelu lijevu stranu, ovaj je dignuo glavu, uočio usamljenog Flowera na drugoj stativi koji pogađa u praznu mrežu.

Sedam minuta kasnije odsjeo je i treći gol u mreži Modrih. Chelsea je zaradio u 71. minuti slobodan udarac uz lijevu aut-liniju koji je izveo Tauriainen i pronašao igrača Dinama Cvetka koji nespretnom reakcijom zabija u vlastitu mrežu.

Imao je Dinamo nakon toga idealnu prliku za zabijanje gola, ali je prvo Merrick zaustavio Majdandžića, pa onda i stativa Čuljka.

Nije tu, međutim, bio kraj patnjama dinamovaca. U 85. minuti su domaći izašli u novi kontranapad, a finu akciju je na sjajan asist Acheamponga laganim poentiranjem okončao Runham.

U 87. minuti se Rukavina varkom tijela oslobodio čuvara, pucao u daljnji kut gdje se ponovno stvorio Merrick, obranivši svoju mrežu.

 

Chelsea (U 19) - Dinamo (U 19) 4:0.

London.

Suci: Iwan Arwel Griffith; pomoćnici: Lewiss Edwards, Johnathon Bryant (svi Wales).

Strijelci: 1:0 Castledine (40.), 2:0 Flower (64., Sturge), 3:0 Cvetko (71., ag), 4:0 Runham (85., Acheampong.)

Žuti kartoni: Cvetko, Lukanić, Katinić (Din).

Chelsea: Merrick - Acheampong, Akomeah, Murray-Campbell, Sturge - Dyer (od 73. Golding), Taurlainen - Mcmahon (od 61., Mothersille), Hall (od 83., George), Castledine (83. Runham) - McNelly (od 61. Flower).

Dinamo: Pršlja - Ruškovački (od 65. Tonon), Katinić, Živković, Majdandžić (od 46. Cvetko) - Krdžalić (od 86. Vrbančić), Lukanić - Topić, Brkljača (od 65. Kanižaj), Rukavina - Šakota (od 46. Čuljak).

Liga prvaka mladih, 6. kolo

Chelsea U 19 - Dinamo U 19 4:0

Milan U 19 - Red Bull Salzburg U 19 2:1



Tagovi

Dinamo Zagreb U19U-19 ChelseaUEFA Youth LeagueLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti