Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Mitrovićev eurogol za goričku nadu! Livaković spasio blijedi Dinamo, Modri ispraćeni zvižducima, Čačić povicima: 'Odlazi!'

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 19:03

S trećeg gostovanja zaredom Dinamo se vraća bez pobjede, Gorica je remijem (1:1) odgodila Dinamov naslov, a sebi ostavila nade u ostanak.

Peto gostovanje ovog proljeća i četvrta utakmica bez pobjede za Dinamo! Ponovo se fenjeraš lideru pokazao kao tvrd orah, nerješiva enigma, osvojila je Gorica opet bod (1:1), kao i nedavno u Maksimiru (0:0). Mogla je u završnici i do sva tri, ali Dominik Livaković je u vrhunskoj formi, nedohvatljiv mu je bio jedino savršeni udarac Josipa Mitrovića.

Može Dinamo 100 puta biti prvi, a Gorica uvjerljivo zadnja, ali dvoboji ova dva kluba uvijek su neizvjesni. Gorica je jedina momčad u HNL-u koju Dinamo u Čačićevom mandatu nije pobijedio s više od jedan razlike i kojoj u tri utakmice nijednom nije zabio više od jednog pogotka. Pune su bile goričke tribine, u svečanoj loži i Dinamova Uprava, bez Darija Šimića. Ne znamo zašto njega nije bilo, možda već slaže skautsku mrežu pa je bio opravdano odsutan. Baš je u Velikoj Gorici lani je počela Čačićeva era na Dinamovoj klupi, a sad, godinu dana kasnije, Dinamo je i službemo zakoračio u eru bez Arijana Ademija. Znamo, nije bilo niti Brune Petkovića i Dine Perića zbog ozljede, sužen je Čačićev kadar, na klupi su bili mahom juniori, čak i kadet, 16-godišnji Toni Majić, koji je u sudačkoj nadoknadi i debitirao za Modre. No, ovog puta barem Dinamov trener nije mogao tražiti alibi u lošem travnjaku, velikogorički teren bio je ugodan za igru, iako je zadnjih dana na njemu trenirala kineska U21 reprezentacija, dok su je Željko Sopić svoje igrače za dvoboj s Modrima pripremao na pomoćnom igralištu.

Bila je ova utakmica i svojevrsni test za Josipa Drmića, sad kad nema Petkovića i konkurenciju, ima priliku 'natući' statistiku, pokazati da ga se neopravdano stavlja u drugi plan. Već u petoj minuti imao je veliku priliku, s 10-ak metara ciljao je desni kut, pogodio vratnicu! Još je dvaput u prvom dijelu bio u šansama, jednom je sa 15-ak metara pogodio točno u Banića, drugi put, nakon ubačaja Ristovskog loše pucao glavom, lopta jest bila malčice previsoka, otišla je preko gola. Nije Dinamo djelovao dovoljno odlučno i sigurno, Goričani su nisu ostali dužni, Bralić je mogao matirati Livakovića, bio je to zicer. S nekoliko metara, nakon ubačaja s desne strane, lopta je prošla pokraj vrata. Zabili su domaćini i pogodak, strijelac je bio Mitrović, no, zbog zaleđa je pogodak poništen.

Zaključak je na poluvremenu bio da se Dinamo opet muči, nedostaje tečnosti i konkretnosti u igri Modrih. Ovo jest momčad koja će dotegliti do naslova prvaka, to ne bi trebalo biti upitno, ali morat će doživjeti mnoge preinake za novi napad na Ligu prvaka. Dosta grešaka, dosta propusta, pogotovo na sredini terena, a k tome je Gorica bila neugodan suparnik, čvrsto je držala 'nulu'. Ali, izdržala je do 60. minute, Dinamo je u nastavku malo dodao gas, sve je češće domaćin bio u svom šesnaestercu i pokušavao prijetiti iz kontri. No, osim jednog pokušaja Fruka, kad je sjajno reagirao Livaković, koji je i u prvom dijelu nekoliko puta vrhunski reagirao, nisu Goričani uspjeli uhvatiti Modre na krivoj nozi. A onda je Sopić zbog ozljede već u 49. minuti morao zamijeniti Fućaka, važno napadačko oružje.

Nekoliko minuta prije pogotka obje su se goričke tribine ujedinile u podršci Dinamu, orilo se 'hoćemo pobjedu', a Dinamovi nogometaši to su doslovno shvatili. Drmić nije strijelac, ali je asistent, a Ljubičić je zabio za vodstvo. Činilo se tada da će Modri lakše do pobjede, da je Gorica kapitulirala i izgubila nadu u preokret. Međutim, baš obrnuto. Grizli su Sopićevi igrači, tražili izjednačenje i našli ga u 86. minuti. Briljantan pogodak Mitrovića, s 18 metara iskosa pogodio je suprotne rašlje! Ni svemogući Livaković nije mogao ništa. Nije ni to bilo sve, već minutu kasnije, mogla je Gorica potpuno preokrenuti utakmicu, Mrzljak je bio sam pred Livakovićem, ali reprezentativna 'jedinica' je u velikoj formi, još je jednom spasio Dinamo. Opet su Modri ni iz čega ušli u probleme, prečesto im se događa ovog proljeća da bi bilo slučajno.

U samoj završnici čuli smo i jasnu poruku s tribina. Zvižduci i povici 'Čačiću, odlazi!', Dinamo je opet razočarao svoje navijače. Malo, premalo su pokazali Modri, s još jednog gostovanje odlaze s traumom. Nikako da naprave taj zadnji veliki korak i prelome prvenstvo, da konačno mogu odahnuti. Sami sebi zagorčavaju život ovakvim izdanjima. Šibenik, Pula, Velika Gorica, ne može više biti slučajno.

Gorica - Dinamo 1:1

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja: 4084. Gradski. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Marjan Tomas (Valpovo).

Gorica: Banić - Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić (od 46. Štiglec) - Pršir (od 77. Julardžija), Mrzljak - Ndockyt (od 61. Majstorović), Suk (od 46. Fruk), Mitrović - Fućak (od 49. Matavž). Trener: Željko Sopić.

Dinamo: Livaković - Ristovski (od 77. Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Ljubičić - Bulat (od 90. Menalo), Mišić - Špikić (od 71. Bočkaj), Baturina, Ivanušec - Drmić (od 90. Majić). Trener: Ante Čačić.

Strijelci: 0:1 - Ljubičić (60., Drmić), 1:1 - Mitrović (86.)

Žuti kartoni: Ljubičić, Čačić (Dinamo).

Crveni kartoni:














Tagovi

HNK GoricaGNK DinamoAnte ČačićŽeljko SopićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti