Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

„Mislim da mi vodilja mogu biti primjeri Brodića i Dabre“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 12:31

Nekad velika nada zagrebačkog Dinama će minimalno do siječnja gaziti drugoligaškim travnjacima.

Vijest da je Bojan Knežević postao novi član Opatije nema koga nije iznenadila. Ne tako davno o Kneževiću su pisali brojni mediji iz regije budući da je postojala mogućnost da on na sebe jednog dana obuče dres Srbije, ali nekadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske i mlada nada Dinama za takvo što nije bila pretjerano zainteresirana.

U Dinamu su imali velika očekivanja od Kneževića. Uostalom, to se vidi i po tome da je za Plave skupio tri nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka (Sevilla, Lyon, Juventus), dok je u 1. HNL za aktualnog prvaka Hrvatske ukupno skupio 29 nastupa.

Iz Dinama je odlazio četiri puta na posudbe: U dva navrata preselio je na Kajzericu, jednom u Olimpiju, dok je prošle sezone njegov klub bio FC Koper. Po isteku ugovora s klubom čiji je član bio još od 2010. godine otkako je stigao iz rodnog mu Bjelovara, Knežević je tri mjeseca tražio adekvatan angažman, da bi se na kraju skrasio u Opatiji gdje će nastojati očuvati formu, ali i pomoći ambicioznom drugoligašu u ostvarenju klupskih ciljeva.

„Bilo je dosta kombinacija za inozemstvo, jedna mi je propala u zadnji trenutak, već sam dogovorio uvjete, ali se promijenio trener. Budući da sam bio u kontaktu s Mladenom (Mladen Vučetić brine o karijerama braće Maloku, op.a.), on mi je ponudio ovu opciju, nisam više htio čekati i prihvatio sam ponudu. Bez obzira što je Opatija u Drugoj ligi, bolje je igrati nego sjediti kod kuće i čekati zimu“, kaže 24-godišnji veznjak u razgovoru za Sportcom pa dodaje:

„U dobrom sam fizičkom stanju, cijelo vrijeme treniram, radio sam samostalno. Ne treba mi puno, možda tjedan dana treninga s momčadi i neće biti problema. Mislim da mi vodilja mogu biti primjeri Brodića i Dabre, koji su se kroz dugu vratili u Prvu ligu“, dodao je nekadašnji veznjak Dinama, a danas novi glavni kreator igre Opatije.


Tagovi

Bojan KneževićMarko DabroFran BrodićNK OpatijaOpatijaDruga HNL2. HNLDinamo Zagreb

Ostale Vijesti