REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Mirovina, što je to? Ildefons Lima u 43. godini potpisao za drugu momčad Andorre, i dalje se nada reprezentaciji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 10:43

Njegova reprezentativna karijera traje 24 godine, a ove sezone je igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Europsku ligu.

Nakon što je s Inter Club d'Escaldesom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Andore, Ildefons Lima prije nekoliko je dana odlučio napustiti klub. Neki su vjerovali da to znači i njegov odlazak u igračku mirovinu, što bi, doduše, imalo smisla budući da će za točno dva mjeseca proslaviti svoj 43. rođendan, ali Limi mirovina nije 'ni u primisli malog mozga' već se on sada priključio drugoj momčadi matičnog mu kluba FC Andorre.

U Guinnessovoj knjizi rekorda Limino ime stoji već neko vrijeme budući da je on igrač koji je već 24 godine član andorske nogometne reprezentacije. A ta brojka 24 uskoro bi mogla dodatno narasti budući da je Lima i dalje otvoren za poziv u izabranu vrstu. Koldo Alvarez izbornik je Andore već 12 godina, u 104 utakmice na klupi skupio je 10 pobjeda, 15 remija i 79 poraza uz gol razliku 38:224, a cijelo to vrijeme Lima mu je bio 'produžena ruka' na terenu i nositelj obrambene linije. Odnedavno je član A reprezentacije Andore postao i njegov sin Iker koji je rođen 2001. godine. Zanimljivo, prije nego li se Iker rodio, Ildefons Lima za Andoru je odigrao već 28 utakmica…

Lima i dalje vjeruje kako može pomoći reprezentaciji te se Alvarezu starijem stavio na raspolaganje za nadolazeće oglede u Ligi nacija. Oni su na rasporedu dogodine, dok za prijateljski ogled protiv Austrije (16. studenog) vjerojatno neće dobiti poziv budući da se tek sad vraća u natjecateljski ritam.

Nije Lima jedini 'mladić' u redovima Andore. Naime, kapetan reprezentacije već je godinama ofenzivni veznjak Marc Pujol, 40-godišnjak koji je ljetos prešao u UE Engordany. On se također još uvijek ni ne pomišlja umiroviti pa tako Andora, osim jedne od najlošijih ima jednu i od najstarijih reprezentacija svijeta.

Uzrečica 'na mladima svijet ostaje' očito ne vrijedi u jedinoj katalonskoj zemlji koja ima potpunu neovisnost…


Tagovi

Ildefons Lima SosaAndoraAndorska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti