Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Mirno prvo poluvrijeme pa onda rapsodija u nastavku: Mioč igra nogomet života, Ndockyt dvaput poentirao!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 25.08.23. | 21:54

Krilni napadač Gorice pogotke je posvetio prerano preminuloj sestri, dok je kapetan Slaven Belupa nastavio igrati u nestvarno dobroj formi te je nakon prvih šest kola na učinku od tri pogotka i tri asistencije!

Šesto kolo HNL-a u Gorici su remijem otvorili istoimeni domaćin i Slaven Belupo (2-2). Bila je to utakmica u kojoj smo sve pogotke vidjeli u razmaku od 10 minuta, s tim da je Gorica stigla do vodstva već krajem prvog poluvremena preko Ndockyta (45+4.). U prvih 10 minuta u nastavku vidjeli još tri pogotka. Benedik Mioč zabio je svoj četvrti pogodak u sezoni, Hoxha je još jednom dokazao svoju kvalitetu, dok je kod Gorice i drugi pogodak postigao Kongoanac koji je prilikom proslave istih bio iznimno emotivan te ih je posvetio svojoj prerano preminuloj sestri.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme bilo je u najamanju ruku za zaborav. Velikih prilika praktički nije bilo, obje momčadi bile su prilično nezainteresirane u fazi napada, a najveću opasnost kod gostiju predstavljao je Hoxha, a kod domaćina Ndockyt.

Prva situacija vrijedna spomena na utakmici nije usko vezana uz samu nogometnu igru. Naime, nakon jednog duela na sredini igrališta, napadač Slaven Belupa, Kolumbijac Ortiz, u 20. minuti je ostao ležati na travnjaku nakon što je privremeno izgubio svijest zbog udaraca u glavu. Intervenirala je liječnička služba, nastala je manja stanka, a Ortiz je kolima hitne pomoći privezen u najbližu bolnicu. Iako prvotne scene nisu bile lijepe, već po ulasku u kola hitne pomoći moglo se vidjeti da je Ortiz bio pri svijesti.

Osim te nesretne situacije, jedina stvar koju valja istaknuti u prvih 45 minuta je – pogodak Ndockyta! Djelovalo je kao da obrana Slaven Belupa nije najozbiljnije shvatila Kongoanca koji je nakon dodavanja Mrzljaka s 25 metara odlučio oprobati svoj udarac. Agbekpornu je kasnio u blok, Sušak je prekasno vidio loptu te je na kraju miljenik goričke publike zabio svoj prvi pogodak u sezoni te ukupno četvrti u HNL-u.

Zanimljivo, na tribinama smo mogli vidjeti dvije zanimljive ‘face’ iz nogometnog svijeta. Prvi je Željko Sopić, bivši trener Gorice, odnosno novi trener Rijeke, koji je došao podržati svoju bivšu momčad protiv Faramceuta, dok je drugi prekaljeni Ivan Krstanović koji još uvijek nije spreman objesiti kopačke o klin. Krstanović je posljednji angažman imao baš u Slaven Belupu, a zasad nije poznato gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru.

U nastavku nismo dugo čekali da krene vatromet. Naime, u svega pet minuta vidjeli smo tri pogotka (50., 52., 55.), a sve je krenulo s Hoxhom koji je bio precizan za poravnanje.

Udarac iz kuta izveo je Mioč, lopta je stigla na glavu Agbekpornua koji je malim trzajem uspio proslijediti loptu prema drugoj vratnici gdje je od strane domaćih braniča ostao zaobravljen Arber Hoxha koji je svoju dobru igru u 49.minuti naplatio pogotkom – 1-1

No, samo su dvije minute gosti bili rezultatski poravnati. Bilo je to mat u tri poteza. Na jednu ispucanu loptu Goričana je sjajno reagirao Vujnović koji je između dva stopera gostiju uspio iskontrolirati loptu, potom se okrenuo leđima golu, podigao glavu, vidiio kako iz drugog plana dolazi Ndockyt kojem je onda servirao jednu ‘rolicu’ koju je strijelac prvog pogotka iskoristio. Ovoga puta Ndockyt je tukao s kojih 15-ak metara iskosa, što je za Sušaka bio preveliki zalogaj – 2-1

Pomislili bi mnogi da će Gorica vratiti momentum na svoju stranu budući da su iznimno brzo uspjeli vratiti prednost na svoju stranu, ali već u 55.minuti je Mioč zabio pogodak za novo izjednačenje. Maloča je bio u skoku sa Šakotom, loptu je uspio izbaciti tek na vrh 16-erca, a na nju je prvi stigao Benedik Mioč. Sjajno je ‘stisnuo’ loptu kapetan i igrač s brojem 10 u redovima Slaven Belupa te je Banić u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan – 2-2

U prvih šest prvenstvenih kola, Benedik Mioč skupio je tri pogotka i tri asistencije. Moniz u njemu vidi prvu violinu svoje momčadi, a očito je da to nekadašnjem veznjaku Osijeka itekako odgovara. Mioč igra nogomet života, užitak ga je gledati, a ako nastavi u ovakvom ritmu ‘uništavati’ svoje protivnike, bit će pravo malo čudo ako sezonu završi u Koprivnici.

Igrala se 57. Minuta kad je Gorica umalo treći put povela. Pršir je izveo prekid s kojih 35 metara, ubačaj je išao prema drugoj vratnici, a na lopti je prvi bio Raspopović koji dobro tuče, ali je njegov udarac ipak otišao preko gola.

Slaven Belupo se u posljednjih pola sata, možda malo i neplanski, povukao na svoju polovicu te su svoje prilike uglavnom tražili iz kontranapada. Gorica je bila nešto bolja, a najbolju priliku propustio je Vujnović kad je u 78.minuti nakon jedne gužve u gostujućem 16-ercu uzdrmao vratnicu.

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, a s ovim remijem su Gorica i Slaven, jasno, ostali bodovno poravnati na sredini prvenstvene ljestvice. U sljedećem kolu momčad iz Turopolja, koja bi dotad trebala dobiti novog glavnog trenera, gostuje u Kanjčevićevoj kod Rudeša, dok Slaven Belupo na domaćem terenu dočekuje Lokomotivu.

Gorica - Slaven Belupo 2-2

Strijelci: 1-0 Ndockyt (45+4., Mrzljak), 1-1 Hoxha (50., Agbekpornu), 2-1 Ndocky (52., Vujnović), 2-2 Mioč (55.)

Stadion; Gradski stadion Velika Gorica, gledatelja: 500.

Glavni sudac: Goran Pečarić (Zagreba), asistenti: Goran Pataki (Đakovo), Dario Kolarević (Zagreb) i Zdenko Lovrić (Đakovo), VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Vučković (Zagreb). Delegat susreta: Željko Ukić (Zagreb), kontrolor suđenja: Šime Vukić (Rijeka).

Žuti kartoni: Ndockyt (Gorica) Marina, Crnac (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: /

Gorica (4-2-3-1): Banić - Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Munksgaard (od 46. Majstorović), Pršir (od 77. Soldo) - Mrzljak (od 86. Jurić), Ndockyt, Mitrović (od 82. Kapulica) - Vujnović

Slaven Belupo: (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Račić, Štefulj, Hlevnjak - Međimorec (od 80. Boras), Agbekpornu (od 71. Marina) - Crnac, Mioč, Hoxha - Ortiz (od 23. Šakota)



Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaMerveil NdockytArber HoxhaBenedik Mioč

Ostale Vijesti