Mini Vatreni na novom ispitu, evo Bišćanove postave za Litvu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 08:24

Imperativ pobjede je pred igračima Hrvatske.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 17:30 nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Podsjećamo, u dosadašnej dvije utakmice, prvo smo poraženi od Škotske na Šubićevcu što je presudilo Nenadu Gračanu. Potom je kormilo preuzeo Igor Bišćan te upisao pobjedu protiv Mađarske u pripremnom dvoboju, a potom i u gostima kod San Marina, osvojivši prve bodove.

Današnji protivnik je reprezentacija Litve, koja ima bod više od Hrvatske, ali i dvije odigrane utakmice više. Realno, Hrvatska je ovdje veliki favorit i trebali bismo upisati novi trobod, ali dakako, opreza ne smije manjkati. 

"Litva na papiru djeluje kao jednostavan i lak suparnik, no siguran sam da to neće biti, kako nama, tako i ostalim pretendentima na plasman na Europskom prvenstvo. Uvjeren sam da neće svi uzeti puni plijen u Litvi, gdje se igra na umjetnoj travi. Limitirani su kvalitetom, no to uspješno kompenziraju čvrstinom i kompaktnošću, što su dokazali i remijem u Škotskoj. Imaju nekolicinu igrača iz domaće lige, nekolicinu iz inozemstva i bodovi iz Litve vrijedit će mnogo", rekao je izbornik Bišćan u najavi. 

Ono što valja naglasiti, svakako je činjenica da se igra na umjetnoj travi, na što bi domaćini trebali biti nešto bolje priviknuti od 'kockastih'. Iako nam nedostaje prvi napadač Sandro Kulenović, to nije niti smije biti opravdanje. Momčad za koju igraju Nikola Moro, Luka Ivanušec - dvije dokazane kvalitete u Dinamu, potom Domagoj Bradarić koji je već ostvario veliki inozemni transfer ili Adrian Šemper - prvi golman Chieva, neupitni je favorit i nadamo se da ćemo danas gledati odličnu uvertiru za domaći dvoboj protiv Češke, koji je na rasporedu u ponedjeljak u Velikoj Gorici. 

Bišćan bi danas trebao izvest ostavu u formaciji 4-1-4-1, a prema posljednjim najavama, ona bi u ovom sastavu trebala istrčati: 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Igor Bišćan

Ostale Vijesti