Miljenik hajdukovaca i nesuđeno Hajdučko srce u odličnoj formi u novom klubu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.08.19. | 16:45

Stasiti napadač ostavio je dubok trag na Poljudu.

Nekadašnji napadač Bilih, jedan od najistaknutijih i najpožrtvovnijih pojedinaca Hajduka zadnjih godina – na terenu i van njega – trenutno igra u jako dobroj formi u mađarskoj ligi.

Marko Futacs sinoć je zabio pogodak za 2:1 u pobjedi od 5:1 svog MOL Fehervara na domaćem terenu. Futacsu je to četvrti gol u ovogodišnjem prvenstvu, te je trenutno prvi strijelac prvenstva.

A to je bio i u HNL-u u sezoni 2016./2017. te je, po mišljenju autora, nesuđeni osvajač nagrade „Hajdučko srce“, iako Torcida provodi politiku nedodjeljivanja te nagrade ako su iznimno nezadovoljni rezultatima kluba.

Futacs je došao u centar pozornosti u proljeće 2018. kada je sudjelovao u sukobu nekolicine igrača sa skupinom navijača, u vrijeme kad je Hajduk bio u procesu traženja novog vodstva kluba, te kada se pričalo o klanovima u klubu.

Inače, njegov sadašnji klub bivši je Videoton, sudionik finala Kupa UEFA 1985., kada je (ne)sretno, u zadnjim trenucima uzvratne utakmice u Sarajevu izbacio Željezničara u polufinalu, te umjesto njega otišao na noge velikom Real Madridu.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

HNLMarko FutacsMađarskaHajduk

Ostale Vijesti