Milijunaši iz Dortmunda rutinski, Napoli kiksao u gostima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.19. | 20:51

Odigrane su dvije od osam utakmica Lige prvaka koje su danas na rasporedu

Odigrane su dvije od osam utakmica Lige prvaka koje su danas na rasporedu. Slavia Prag nije uspjela prirediti senzaciju te su u konačnici poraženi od Borussije Dortmund rezultatom 0:2, a strijelac oba pogotka bio je igrač Real Madrida na posudbi u Dortmundu Achraf Hakimi u 35., odnosno 88. Minuti.

Obje momčadi igrale su otvorenog garde te smo usprkos manjku golova gledali jedan jako zanimljiv susret.

Iz prvog poluvremena valja istaknuti priliku Sancha koji je na samom početku susreta mogao dovesti svoju momčad u vodstvo, ali je njegov pokušaj u drugoj minuti utakmice izvrsno obranio Ondrej Kolar.

U 21. minuti prijeti domaći sastav. Lukas Masopust bio je u dobroj prilici, ali njegov udarac svega nekoliko metara od gola ide ravno u Burkija koji brani njegov pokušaj.

Nije prošlo ni tri minute, a Slavia ponovno prijeti. Izvrsno je iz slobodnog udarca pucao Stanciu, ali Burki je i ovog puta siguran.

U 35. minuti trese se mreža. Sve je sam napravio Achraf Hakimi koji je prošao kroz domaću obranu, zaobišao vratara i onda lijevom nogom izvrsno pogodio za slavlje gostujućih navijača – 0:1

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/AmOR" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Do kraja poluvremena nije bilo istaknutijih prilika pa se na predah otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju.

U nastavku su gosti dodali u brzinu više te su u nekoliko navrata bili blizu postizanja pogotka a najbliži su promjeni rezultata bili u 52. minuti kada zaprijetio je Tecl, dok je Sevcik imao dobru priliku u 72. minuti utakmice.

Utakmica je sve više odmicala kraju pa je tako domaći sastav bacio sve svoje karte u napad. U njihovoj želji za postizanjem pogotka dogodilo se ono najgore – primili su još jednog. Reus je u fazi obrane oduzeo jednu loptu, proslijedio ju do Brandta koji izvrsnom dubinskom loptom pronašao strijelca prvog pogotka koji je prihvatio taj pas, sjurio se prema domaćem vrataru te ga u konačnici lijepim udarcem matirao za povećanje vodstva Žutih – 0:2

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/P6k9" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

U drugom susretu koji je počeo u 19:00 snage su odmjerili Genk i Napoli. Iznenađujuće, gledali smo jednu potpuno izjednačenu utakmicu u kojoj su i domaćini i gosti imali dobre šanse za postizanje pogotka.

Uoči samog susreta Napoli je bio veliki favorit, ali je Genk ponovno pokazao kako su “plutajuća mina” te kako nikome protiv njih neće biti lako, iako su u prvom kolu teško poraženi od Salzburga rezultatom 6:2.

Sastav Carla Ancelottija tako nije uspio upisati svoju drugu pobjedu u Ligi prvaka, a ukoliko Salzburg, na iznanđenje cijelog nogometnog svijeta, uspije doći do pobjede protiv Liverpoola, onda napoletanci više neće biti vodeći sastav u skupini E nakon dva odigrana kola.

(foto:Reuters)

 

 


Tagovi

Borussia DortmundAchraf HakimiSlavia Prag

Ostale Vijesti