Milan spremio zamjenu za Susa: Nude 20 milijuna eura za razočarenje Manchester Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 16:59

Nekako sumnjamo da će njegov klub to prihvatiti...

Kako piše talijanski Tuttomercato, Milan je spremio 20 milijuna eura za reprezentativca Nizozemske Memhisa Depaya.

Fantastični Nizozemac iza sebe ima skoro pa izvrsnu sezonu u dresu Lyona u kojoj je skupio ukupno 18 nastupa, 14 pogodaka i dvije asistencije, a još je bolja samo njegova statistika iz Lige prvaka u kojoj u pet odigranih utakmica ima jednako toliko pogodaka. Jedina mrlja je teška ozljeda u drugom dijelu sezone, 'otišli' su križni ligamenti zbog čega je otpisan do naredne sezone.

Depay je karijeru započeo u Sparti, ali sa svega 12 godina postaje član PSV-a. Tamo se zadržao sve do 2015. kada se javlja veliki Manchester United koji ovu mladu zvijezdu u usponu dovodi u svoje redove za velikih 36 milijuna eura.

Ipak, Depay se nije snašao na Otoku te je popustio pod pritiskom engleskih medija pa tako njegov bivši klub nije imao druge opcije nego ga prodati nakon samo godinu i pol dana. Budući da je u tom periodu igrao jako loše, zainteresiranih nije bilo previše, a klub koji je odlučio najviše riskirati bio je francuski Lyon.

Lavovi su ga doveli u svoje redove u siječnju 2017. godineza svega 16 milijuna eura, a od tog dana kreće njegov preporod. Depay je ubrzo ponovno pokazao zašto je jedan od najboljih nizozemskih nogometaša danas, a njegova se tržišna vrijednost sa 16 popela na velikih 55 milijuna eura.

Iako je i ovu, kao i sve sezone ranije u Lyonu, igrao izvrsno, već nekoliko mjeseci Depay je van pogona zbog teške ozljede koljena. Radi toga se njegove dionice malo po malo smanjuju (jasno, tu je i koronaviris), a povrh svega ovaj 26-godišnjak polako ulazi u svoju posljednju godinu ugovora sa sedmerostrukim prvakom Franucske.

Budući da je ozljeđen i budući da novi ugovor još uvijek nije potpisao, čelnici Milana se nadaju da ga mogu „ukrasti“ za svega 20 milijuna eura. Iako će ta ponuda, vrlo vjerojatno, biti odbijena, nije nemoguće da se ovaj transfer usistinu dogodi budući da je igrač blizu toga da ispuni svojevrsne klauzule iz ugovora kada je prelazio iz Manchestera u Lyon, a zbog njih bi franucuski klub bio primoran uplatiti dodatnih devet milijuna eura na račun Crvenih vragova.

Bilo kako bilo, pred čelnicima Milana i Lyona je jedno jako zanimljivo ljeto. Lavovi će pod svaku cijenu nastojati u svojim redovima zadržati dva najbolja svoja igrača, Aouara i Depaya, dok Rossonerri moraju itekako poboljšati svoj sastav ukoliko misle biti konkurentni u borbi za naslov prvaka.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Memphis Depay

Ostale Vijesti