REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Milan se propisno napromašivao, Newcastle ni kriv ni dužan uhvatio bod na San Siru

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 20:37

Nešto nesreće, nešto sjajnih reakcija vratara Popea, a ponajviše nepreciznosti ofenzivaca domaćeg sastava, zaslužni su što Newcastle nije inkasirao pokoji pogodak.

Čak 25 šuteva, od čega osam u okvir, šest kornera, 56 posto posjeda lopte i bezbroj propuštenih prilika - tako je izgledala večer Milana na San Siru s kojeg igrači Newcastlea odlaze trljajući ruke, budući da su izvukli nulu na teškom gostovanju u okviru Lige prvaka.

Za razliku od milanskog derbija, na koji igrači Milana nisu stigli, sada se njihovoj želji nema što prigovoriti. No ovog puta je remiju kumovala sterilnost pred suparničkim golom.

Pomalo je bilo nevjerojatno pratiti sve promašaje Milana u uvodnih 45 minuta ogleda na San Siru. Nešto nesreće, nešto sjajnih reakcija vratara Popea, a ponajviše nepreciznosti ofenzivaca domaćeg sastava, zaslužni su što Newcastle nije inkasirao pokoji pogodak. A trebao je.

U 13. minuti je Pobega sjajno šutirao, a Pope obranio, a odmah u idućem napadu je Milan imao novu dobru priliku, ali loše zadnje dodavanje je zaključilo tu priču. Odmah iza toga je Pope obranio udarac i Giroudu.

Nastavio je Milan pritiskati pa je nakon kornera zaprijetio Leao, no bio je neprecizan.

Nova prilika uslijedila je u 18. minuti – nakon ubačaja lopta se odbila do Rade Krunića koji je snažno pucao s 18 metara, a Pope uz malo poteškoća izbio u korner. Theo Hernandez je zatim sam s pet, metara pucao glavom, ali Pope je i to uspio ukrotiti.

Dvije minute kasnije sijevnula je nova kontra, ovog puta je Loftus-Cheek bio neprecizan s 20 metara.

Uslijedio je smiraj, da bi se ponovno zahuktalo pred golom Newcastlea u 35. minuti – prvo je Leao imao priliku za pogodak, ali se spetljao, u nastavku je Pobega pucao, a netko od igrača Newcastlea je očistio s crte.

U drugom dijelu je osjetno pao tempo igre. Doduše, konačno smo svjedočili i jednom pokušaju Svraka, bivši igrač Milana, Tonali, pucao je sa 16 metara, no ravno u blok domaćih. Nakon toga je uslijedio period od gotovo pola sata u kojima se malo toga zanimljivog odvijalo na terenu.

Monotoniju je konačno prekinuo Milan. Nakon ubačaja u pet metera najviši je bio Leao, ali njegov šut glavom otišao je pored vrata Newcastlea. No do kraja se rezultat više nije mijenjao, a pognute glave igrača Milana su jasno ocrtavale što se večeras događalo na San Siru...

Milan – Newcastle 0-0

Milan. Stadion: San Siro.

Sudac: José María Sánchez (Španjolska).

Žuti kartoni: Calabria, Musah, Giroud (Milan), Schar (Newcasle).

Milan (4-3-3): Maignan (81., Sportiello) - Calabria (46., Florenzi), Thiaw, Tomori, Hernandez – Loftus-Cheek (72., Musah), Krunić, Pobega (61., Reijnders) – Chiukwueze (61., Pulišić), Giroud, Leao.

Newcastle (4-3-3): Pope – Trippier, Schar, Botman, Burn – Longstaff, Guimaraes, Tonali (72., Anderson) – Murphy (63., Wilson), Isak (90+1., Barnes), Gordon (63., Almiron).



Tagovi

Liga prvakaMilanNewcastle

Ostale Vijesti