Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Milan mladog hrvatskog veznjaka šalje na kaljenje u niželigaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 17:54

U Italiji je već tri i pol godine, a bio je kapetan sinu Paola Maldinija

Talijanski trećeligaš Aquila Montevarchi na posudbu je uzeo jednog mladog Hrvata. Riječ je o Antoniju Mioniću, 20-godišnjem veznjaku iz Pule koji je u siječnju 2018. iz Istre 1961 stigao na San Siro.

Naime, Velikan Serie A, Milan, svojevremeno ga je uočio nakon nastupa u školi nogometa pulskog kluba i doveo ga u svoju U-17 momčad. Ubrzo je, u veljači iste godine, pod Petrom Krpanom debitirao za hrvatsku reprezentaciju istog godišta i u kvalifikacijama za ondašnji Euro upisao dva nastupa.

Do ljeta 2018., Mionić je u Milanu već bio dogurao do U-19 kategorije, u kojoj je bio do neki dan, do dogovora posudbe u Toskanu. U međuvremenu je u istoj kategoriji debitirao i za reprezentaciju, i to protiv Francuske, u rujnu 2019. Suigrači su mu tada bili Renato Josipović, Mario Vušković, Tin Hrvoj i Mario Čuić, samo da izdvojimo neke od njih.

U Italiji je dosad skupio dosta iskustva, prema Transfermarktu od sezone 2018./19. do danas za Primavera sastav Milana ima 69 nastupa, tri pogotka i četiri asistencije, a u susretu protiv mlade momčadi Ascolija u lipnju predvodio je svoju momčad, u kojoj je igrao i Daniel Maldini, kao kapetan.

Mionić je prošle sezone imao i čast sjediti na klupi prve momčadi Milana na utakmici protiv Sampdorije, no svoj debi za seniore Rossonera tek treba upisati. Mladić prema Transfermarktu vrijedi 75 tisuća eura.



Tagovi

Milan

Ostale Vijesti