REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Milan je Internazionale: Martinezov show i Brozovićeva asistencija za finale Coppa Italia (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 23:03

Inter će u finalu igrati protiv boljeg iz uzvratnog susreta Juventusa i Fiorentine.

Napokon.

Nakon što nam je prvi polufinali susret talijanskog kupa, onaj između Milana i Intera nije pružio apsolutno ništa, igrači kao da su shvatili da su ostali dužni gledateljima na San Siru. Bez igre i bez prilika, tako bi se najpreciznije mogla okarakterizirati ta prva utakmica, a razlog takvom pristupu možemo tražiti i u činjenici da Kup u Italiji i dalje njeguje neke arhaične tradicije pa smo tako danas pratili utakmicu u kojoj vrijedi gol u gostima, a produžetaka – nema, da je ostalo 0:0, a nije, gledali bi smo raspucavanje jedanaesteraca. Isto tako, važna napomena, Milan je u prvoj utakmici bio domaćin pa je tako danas blaga prednost pripala njima.

To im nije pomoglo. Inter je u prvom poluvremenu odigrao točno onoliko koliko je potrebno da Maignan čak dva puta izvadi loptu iz mreže. Neumoljivi i precizni, igrači Intera su, predvođeni Lautarom Martinezom zasluženo ostvarili odlazak u finale gdje ih čeka bolji iz susreta Juventusa i Fiorentine. Konačni rezultat 3:0

Ključan trenutak utakmice je stigao već u četvrtoj minuti. Svi će pričati o sjajnoj završnici Martineza koji je prihvatio Darmianovu loptu te iz prve probio Maignana, no upravo je Ivan Perišić prvi pronašao pukotinu po lijevoj strani na samom začetku akcije.

Koliko je Ivan važan za Inter, vidjeli smo krajem prvog poluvremena. Imao je Milan inicijativu i posjed odmah po primitiku prvog gola, osjetilo se da su Piolijevi igrači osjetili da moraju krenuti po izjednačenje što prije, inače im utakmica može izmaknuti iz ruke. Pritisak je krenuo rasti nakon otprilike trideset minuta igre, kulminirao je u 38.minuti. Veći broj igrača je izašao u kontru, vidjelo se da je obrana Intera uhvaćena na krivoj nozi i da će situacija biti itekako opasna. A onda se ukazao naš Ivan Perišić i spasio loptu ravno s crte pokraj Leaoa koji ga je pokušao preteći u punom sprintu.

I upravo se tu utakmica u ptopunosti prelomila. Inter je iz idućeg napada povisio na 2:0. Brozović je dobio loptu na centru igrališta potpuno neometan, ali srećom po Rossonere, nije imao direktno rješenje ispred Maignana. Prebacio je loptu na lijevu stranu gdje se nalazio Correa a on pronalazi današnjeg čovjeka odluke koji spreman gađa Milanova vrata za 2:0 i ludnicu na jednom dijelu tribine.

S tim rezultatom smo otišli na poluvrijeme.

U drugom dijelu, pravi test i kušnja za igrače Intera. Iako su malo bolje otvorili drugi dio susreta, Milan je iz prekida u prekid sve više prijetio i činilo se da je gol neminovan. I upravo je tu utakmica prelomljena u neoborivu korist za Inter. Ne samo da je Benacer donio lažnu nadu Milanu zabivši gol nakon kornera koji je poništen nakon duge VAR provjere, već je Inter to i sam kaznio trećim pogotkom s kojim je utakmica zapećaćena za konačno slavlje i prolaz Intera.

Ovog puta je za sve kriv naš Marcelo Brozović. Nakon što je Perišić spasio loptu s crte u prvom dijelu, u drugom poluvremenu je drugi naš reprezentativac na terenu asistirao Gosensu za konačnih 3:0 i gol koji vodi Inter u veliko finale talijanskog kupa

Finalni par talijanskog kupa saznat ćemo već sutra. Juventus na svom terenu brani 1:0 pobjedu iz Firenze.


Tagovi

InterMilanCoppa Italia

Ostale Vijesti