REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Milan furiozno do naslova nakon 11 godina, Leao trostruki asistent, Perišić zabio za Inter, pa se ozlijedio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 18:34

Odluka o prvaku Serije A pala je već u prvom poluvremenu posljednjeg kola u kojem su od 18 sati svoje utakmice igrali milanski suparnici za naslov

Nogometaši Milana protutnjali su Reggio Emilijom i osvojili svoj 19, naslov prvaka Italije, prvi nakon 11 godina, a tek treći u 21. stoljeću! Sad imaju isti broj 'scudetta' kao i gradski suparnik Inter!

Pobjedom 3:0 protiv domaćina Sassuola (Ante Rebić ostao na klupi) zadržali su Rossoneri dva boda prednosti pred Interom, koji je u isto vrijeme na svom stadionu Giuseppe Meazza dočekao Sampdoriju i slomio joj otpor pogocima u drugom poluvremenu za 3:0 (goste je načeo naš Ivan Perišić, možda svojim posljednjim pogotkom u crno-plavom dresu!). Tako se kobnim za njih pokazalo poskliznuće Nerazzurra u nedavnoj zaostaloj utakmici u Bologni (1:2), nakon čega su Rossoneri sami odlučivali o svojoj sudbini i neočekivanu prigodu momčad Stefana Piolija naposljetku nije propustila. Uostalom, u 2022. godini samo je jednom poražena, pogreškom suca protiv Venezije (1:2)…

Milan je u 17. minuti poveo u Reggio Emiliji protiv Sassuola, zabio je Olivier Giroud, na povratnu loptu Rafaela Leaa, iz okreta, kroz noge Ferrariju i vrataru Consigliju.

U 32. minuti ponovno slična kombinacija, ovaj put Leao je nabacio, a Giroud glavom s prve vratnice preusmjerio loptu u mrežu domaćina.

 

U 36. minuti ponovno je Rafael Leao asistent, ovaj put osvojena lopta Rossonera nakon presinga, povratna desnom za Francka Kesieja i egzekucija za 0:3! Bilo bi čudo da Milan ovo propusti, poglavito što su tribine prepune njegovih navijača...

U 72. Minuti Zlatan Ibrahimović je zamijenio Girouda, zabio je i gol, ali ga je VAR poništio zbog zaleđa, no još je zanimljivije da je i Ibri asitirao – Rafael Leao!

Inače, Milanovi su navijači ispunili tribine stadiona Mapei koji prima 24.000 gledatelja, preko 18.000 bilo je Rossonera, gotovo svi goli do pasa… Zaželjeli su se tifosi sedmerostrukog europskog prvaka domaćeg naslova, sanjaju novi veliki Milan, s novim vlasnikom i s novim stadionom…

Marcelo Brozović i Ivan Perišić bili su, dakako, su u početnim postavama Intera.

Nerazzuri su tek u drugom poluvremnu zaredali s pogocima. Goste je načeo Perišić u 49. minuti, dodavač je bio Nicolo Barella. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 55. minuti Joaquin Correa je povisio na 2:0, asistent Calhanoglu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Isti asistent i strijelac bili su i dvije minute kasnije. Pogodak pogledajte OVDJE.

U začetku te akcije za 3:0 Perišić je krivo stao i ozlijedio se, pa je u 59. minuti zamijenjen. Iznjeli su ga na nosilima s terena uz gromoglasan pljesak navijača. Zasad nije poznata težina ozljede hrvatskog reprezentativca.

Serie A, 38. kolo

Petak, 20. svibnja

Torino – Roma 0:3

Subota, 21.svibnja

Genoa – Bologna 0:1

Atalanta – Empoli 0:1

Fiorentina – Juventus 2:0

Lazio – Verona 3:3

Nedjelja, 22.svibnja

Spezia – Napoli 0:3

Inter – Sampdoria 0:3

Sassuolo – Milan 0:3

Salernitana – Udinese 21.00

Venezia – Cagliari 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serie AMilanInterOlivier GiroudSassuoloSampdoria

Ostale Vijesti