ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Mihajlović: Hajduk i Dinamo su mi nudili 150 tisuća eura, ali htio sam samo u Zvezdu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 09:48

Nekad vrsni branič, a danas trener Bologne, otkrio je neke manje poznate detalje iz njegove karijere.

Još nekoliko mjeseci i Siniša Mihajlović proslavit će svoj treći rođendan na klupi Bologne. 52-godišnji stručnjak rodom iz Vukovara u Italiji je još od ljeta 1992. godine kad je kao igrač iz Crvene zvezde otišao put Rome u transferu vrijednom 4.5 milijuna eura. Igrao je još za Sampdoriju, Lazio i Inter, s tim da je u dresu Biancocelesta ostvario najveće uspjehe.

Mihajlović je godinu i pol dana bio izbornik Srbije (svibanj 2012. – studeni 2013.), a to mu je bio i jedini trenerski angažman van Italije. Vodio je Bolognu, Cagliari, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino, da bi se onda u siječnju 2019. vratio u Bolognu.

Novu sezonu otvorio je sjajno. Nakon tri odigrana kola njegova je momčad skupila dvije pobjede i jedan remi čime su stigli do šestog mjesta Serie A. Danas ga očekuje utakmica protiv Intera, kluba u kojem je zaključio svoju bogatu igračku karijeru, a baš se u razgovoru za susjedne medije Mihajlović prisjetio svojih početaka u nogometu.

Mihajlović je, kao 17-godišnjak, bio najbolji igrač treće lige, a nakon toga su uslijedili pozivi Dinama i Hajduka. Ipak, on je iz Borova u ljeto 1988. godine preselio u Vojvodinu, a potom i Crvenu zvezdu.

"Zvali su me Hajduk, Dinamo, ali nisam htio tamo, samo u Zvezdu", započeo je Mihajlović pa objasnio:

"Znao sam, ipak, kad ste klinac da u Zvezdi teško možete proći, nego samo kad ste već formiran igrač. Došla mi je onda ponuda od Vojvodine za mnogo manje novca. Moram samo napomenuti da nijedna moja odluka nije bila vezana za novac, nego za ono što osjećam. Od Hajduka sam dobio ponudu od 150 tisuća maraka godišnje za četiri sezone, isto tako i od Dinama", rekao je Mihajlović, a njegovu izjavu prenosi Index.

"Sjećam se, čeka me BMW 318i kad sam bio na pripremama s reprezentacijom, kažu 'potpiši i vozi ga u Borovo'. Sad zamislite mene s 18 godina kako ulazim u Borovo s BMW-om! I ja što da radim, razmišljao sam zašto da ne potpišem, uzmem auto i boli me... Ali nisam bio takav. Donosili su mi kući čak novac u koferu, 100 tisuća maraka kao kaparu, majka samo što nije pala u nesvijest. Ja kažem 'ne, ne, neću', a majka kaže 'nisi normalan, zašto nisi uzeo taj novac'. Na kraju sam otišao u Vojvodinu zato što je u Srbiji, tamo sam potpisao za pet tisuća maraka po sezoni, za četiri godine", rekao je 52-godišnji trener Bologne.

U sezoni 90/91. Mihajlović je sa Zvezdom osvojio Ligu prvaka, da bi 1999. godine bio proglašen za najboljeg jugoslavenskog igrača. Osvojio je dva Scudetta, četiri Cope, tri talijanska Superkupa i jedan europski Superkup. Zanimljivo, u trenerskoj karijeri još čeka na svoj prvi naslov…


Tagovi

Siniša MihajlovićDinamo ZagrebHajduknogometni transferiBologna

Ostale Vijesti