Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mierez donio prekid crne serije Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 19:51

Osijek je rano poveo u Koprivnici pa se ofenzivno ugasio, no i to je bilo dovoljno za prekid negativnog niza

Pogotkom Ramona Miereza na samom početku utakmice, Osijek je minimalno svladao Slaven Belupo u Koprivnici te prekinuo negativan niz bez pobjede koji je trajao pet utakmica u kojima su “bijelo plavi” ispali iz Kupa i izgubili četvrto mjesto HNL-a. S druge strane, kriza domaćina se nastavlja. S današnjim posrtajem, momčad Roya Ferenčine je u nizu od sedam utakmica bez trijumfa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još se nisu gledatelji smjestili, a domaćin je krenuo na centar. Dva puta je Sušak branio udarce, prvo Nejašmića iz daljine, potom i Jugovića da bi je na koncu prvi topnik HNL-a s lakoćom ubacio loptu u gol. Osijek je nakon pogotka imao i priliku Jurišića da bi se sasvim ofenzivno ugasio. Do kraja su gledali samo da sačuvaju vodstvo da bi na koncu uspjeli u tome. S druge strane domaćini su bili puno konkretniji u nastavku, ali nije bilo prave završnice.

Slijedilo je razdoblje igre u kojoj je Osijek rutinski primirio loptu, zatvorivši sve prilaze Malenici koji je prvi put bio u iskušenju u 20. minuti. Mioč je ubacio pred peterac Osijeka, loptu je zahvatio Lumala ali nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju.

Mogao je Osijek do 2-0 da je Roko Jurišić iskoristio odlično dodavanje Nejašmića. Do kraja poluvremena svjedočili smo igri na sredini travnjaka bez neke izrazite prilike s obje strane. Treba naglasiti da je travnjak već tradicionalno bio u očajnom stanju pa se i nije moglo očekivati neko umiranje u ljepoti.

U nastavak je Slaven Belupo ušao s dvije izmjene. Izašli su Murić i Lumala, ušli Liber i Nongoh. Ušao je i s puno više odlučnosti u svojoj igri. Nakon sat vremena prvi pokušaj u nastavku bio je djelo Šakote koji je lijevom nogom gađao s nekih dvadesetak metara, ali nije pogodio. Potom je zaprijetila kombinacija Bosec - Mioč a opasan je bio i Šuto. Međutim, rezultat se nije mijenjao. (al)

Slaven Belupo - Osijek 0-1

Stadion: Ivan Kušek - Apaš.

Sudac: Fran Jović (Zagreb); pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Marino Majstorović (Crikvenica). VAR: Ante Čulina (Zagreb), AVAR: Ivan Mihalj (V. Gorica).

Strijelci: 0-1 Mierez (6.)

Žuti kartoni: Božić, Štefulj, Jelić Balta, Pllana (Sl. Belupo); Bralić, Mierez (Osijek)

Slaven Belupo: Sušak - Bosec, Pllana, Božić, Štefulj - Jelić Balta (od 76. Jagušić), Mioč (od 90. Brdik) - Lumala (od 46. Liber), Murić (od 46. Nongoh), Šakota - Šuto (od 84. Mrdaković)

Osijek: Malenica - Gržan (od 90. Guedes), Duarte, Bralić, Jurišić - Prekodravac, Nejašmić (od 90. Brlek), Cokaj (od 58. Vrbanac) - Omerović (od 58. Matković), Mierez, Jugović (od 77. Bukvić).



Tagovi

NK OsijekSlaven BelupoHNLRamon Mierez

Ostale Vijesti