Reuters
Reuters

Među 10 Božićnih želja Newcastlea za siječanj jedan Hrvat, ali i Kvaradona te 'ekvadorski Modrić'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.12.22. | 09:30

Može li trener Svraka u zimskom prijelaznom roku uživati u zakašnjelim darovima ispod bora?

Eddieju Howeu je uoči gostovanja Newcastle Uniteda kod Leicester Cityja na Boxing Day postavljeno pitanje dok je razgovarao s loklanim medijima „Što bi menadžer Svraka poželio za Božić?" Njegov odgovor bio je profesionalan kao i uvijek, jer je odgovorio: "Sigurno nisam ništa tražio, ali moja potraga za bodovima ostat će nesmanjena".

Međutim... što ako je Howe postao pohlepan, kao svaki obični smrtnik koji ima bogatog Tatu? Što ako je bivši trener Bournemoutha želio nešto više od pukih pobjeda protiv Leicestera i Leeds Uniteda i želio je imati neke nove dodatke svojoj momčadi kada se otvori siječanjski prijelazni rok sljedeći tjedan?

Opet je ono doba godine. Nagađanja o transferima se povećavaju, medijske kuće postaju pomahnitale, a menadžeri sve više frustrirani pitanjima o potencijalnim metama ili igračima koji bi mogli napustiti klub u bliskoj budućnosti. S prijelaznim rokom koji je sada udaljen samo tjedan dana, portal NewcastleWorld otkriva deset igrača koji bi mogli biti idealan - i doduše zakašnjeli - Božićni poklon za šefa 'Magpiesa'.

1. Harrison Ashby - West Ham United

Bilo je nekih naznaka da će Newcastle privesti 21-godišnjeg desnog beka u svoju momčad. Mladi igrač West Hama Ashby bio je meta tijekom ljetnog prijelaznog roka i vjeruje se da je ostao na njihovom radaru.

2. Cody Drameh - Leeds United

Još jedan mladi bočni branič za kojeg se kaže da je u razmatranju unutar hijerarhije Svraka, Drameh, nije uspio ostvariti trag na Elland Roadu nakon impresivne posudbe u Cardiff Cityju prošle sezone.

3. Ivan Fresneda - Real Valladolid

Španjolski mladić privlači ozbiljno zanimanje iz Premier lige, Serije A i Ligue 1 - a Newcastle je jedan od nekoliko klubova za koje se kaže da prate njegov napredak nakon što se ranije ove sezone probio u seniorsku postavu Valladolida.

4. Borna Sosa - VfB Stuttgart

Nije prioritetan potez za Svrake jer Dan Burn nastavlja pružati pouzdanu opciju, a Matt Targett je također dostupan, unatoč tome što je bio druga violina bivšem igraču Brightona. Ali novi lijevi bek bi mogao biti na dnevnom redu, a Sosa je jedan od onih koji se zadnjih tjedana povezuje s 'Magpiesima'.

5. Moises Caicedo - Brighton and Hove Albion

To bi bio skup dolazak i zahtijevao bi da Newcastle isprati konkurenciju niza velikih klubova. 'Ekvadorski Modrić' je blistao za klub i reprezentaciju u posljednjih 12 mjeseci i igrač je dobro poznat sportskom direktoru Svraka Danu Ashworthu.

6. Maximo Perrone - Velez Sarsfield

19-godišnji veznjak Velez Sarsfielda povezivan je s prelaskom u Tyneside i navodno su ga Svrake iz blizine promatrale nekoliko puta.

7. Moussa Diaby - Bayer Leverkusen

Rečeno je da je francuski krilni igrač jedan od glavnih ciljeva Newcastlea tijekom ljetnog prijelaznog roka. Čini se da je forma Miguela Almirona smanjila potrebu za novom opcijom na vanjskim pozicijama. Igračeva tražena cijena od 50 milijuna eura također znači da je ova malo vjerojatna kupnja, ali nema sumnje da Diaby ima obožavatelje u St James' Parku.

8. Christian Pulišić - Chelsea

Još jedan igrač koji se neprestano povezivao s prelaskom u Tyneside tijekom prošle godine, Pulišić je navodno frustriran zbog nedostatka vremena za igru, a Chelsea je navodno spreman dopustiti zvijezdi Sjedinjenih Država da ode na posudbu.

9. Hviča Kvarachelija - Napoli

Još jedna skupa opcija! Gruzijac je u izvanrednoj formi otkako je ljetos prešao u Seriju A i bio je ključni razlog zašto je Napoli na pole positionu u utrci za naslov. Povezano s prelaskom na St James' Park ranije ovog tjedna, bila bi potrebna unosna ponuda da se talijanski klub navede da dopusti odlazak jednog od svojih najvećih blaga koji je pod Vezuvom već prozvan – Kvaradona!

10. Marcus Thuram - Borussia Mönchengladbach

Pred ulaskom u posljednjih šest mjeseci svog trenutnog ugovora, francuski napadač je još jednom bio predmet spekulacija o transferima ovog tjedna nakon što je zvijezda Uniteda Allan Saint-Maximin razgovarao o mogućem ponovnom okupljanju na Tynesideu. Mogao bi biti dostupan uz povoljnu naknadu - ili besplatan transfer sljedećeg ljeta. (nl)



Tagovi

Newcastle UnitedNewcastleEddie Howeprijelazni rokZimski prijelazni roknogometni transferitransferiBorna SosaChristian Pulisic

Ostale Vijesti