REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Messija zajedno kupuju Amerikanci i Španjolci!? Plan je transfer 'preko bare', ali odmah potom i posudba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.05.23. | 14:00

Izgleda kako je Argentinac odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu PSG-a.

Iako se posljednjih pola godine najviše pisalo o transferu na Bliski istok čime bi postao uvjerljivo najplaćeniji sportaš svih vremena, izgleda kako Lionel Messi ima druge želje i planove. Argentincu se ne ide iz Europe, a nakon dvije relativno uspješne (iako, o tome bi se dalo debatirati kad se uzme u obzir koliko je plaćen) sezone u PSG-u, njegova je najveća želja da se vrati u svoju Barcelonu. Jer, svugdje je lijepo, ali doma…

ESPN javlja kako Inter Miami i Barcelona zajedničkim snagama rade na akviziciji Lionela Messija. Plan je da Messi potpiše za američku momčad, ali da sljedeću sezonu provede ne posudbi u Barceloni. Ako se ispostavi kako 'to više nije to' (iako nekako sumnjamo da je takav ishod moguć), onda bi sezonu 24./25. započeo u dresu Intera. Amerikancima je iznimno važno da MLS podignu na razinu više od one na kojoj se sada nalazi. Megazvijezda je nešto manje, sad se kupuju mladi i talentirani igrači (Biuk je već u LAFC-u, Frigana prate tri kluba iz MLS-a), ali Messi je ipak Messi.

Podsjetimo, Messi je nedavno na svoju ruku odlučio otići put Saudijske Arabije gdje je dogovarao uvjete oko prelaska u Al-Hilal, da bi ga onda čelnici PSG-a nagradili popriličnom novčanom kaznom. Messi se javno ispričao, nije potvrdio, ali ni demantirao da je bio na pregovorima, a Fabrizio Romano je potom izvijestio kako je ponuda Saudijaca aktualna te da je na Messiju hoće li na kraju reći da ili ne.

SAD zajedno s Kanadom i Meksikom organizira SP te je cilj vodećih ljudi lige i tamošnjeg nogometnog saveza učiniti sve da nogomet 'preko bare' postane jedan od najpraćenijih i najutjecajnijih sportova. Dovođenje Messija bi sigurno povećalo interes za MLS-om, ali zasad nema nikakvih informacija kakav je to novac David Beckham spreman ponuditi Messiju da postane član njegovog kluba.

Bilo kako bilo, Messi sigurno neće ostati u Parizu. Ugovor mu je važeći još samo mjesec dana, nakon čega će 'svoje talente' odnesti negdje drugdje. Inter (odnosno Barcelona) ili Saudijska Arabija, tek treba vidjeti…



Tagovi

Lionel MessiInter MiamiBarcelonaDavid BeckhamPSGParis Saint-Germain

Ostale Vijesti