REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Messi protiv Verrattija i Donnarumme na Wembleyu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 17:45

Iz Uefe su pustili i jednu zanimljivu informaciju, a to je da će se na stadionu od 86 tisuća mjesta karte prodavati po principu „tko prvi njegovo“

Iz Uefe je stigla potvrda da će se utakmica između aktualnog europskog prvaka Italije i aktualnog južnoameričkog prvaka Argentine odigrati na Wembleyu u srijedu, 1. lipnja. Bit će to prvi „Finalissima“, kako se naziva sraz Europe vs Južne Amerike, u zadnjih 29 godina.

Do sada se dva puta odigravala ova utakmica, 1985. i 1993., a za pobjedu se dodjeljivao trofej nazvan po firentinskom nogometnom dužnosniku Artemiju Franchiju (stadion Fiorentine nosi to ime). U premijernom izdanju je Francuska svladala Urugvaj s 2:0, dok je 1993. Argentina predvođena Diegom Armandom Maradonom svladala Dance preko izvođenja jedanaesteraca i na koncu stavila ruke oko trofeja.

Iz Uefe su pustili i jednu zanimljivu informaciju, a to je da će se na stadionu od 86 tisuća mjesta karte prodavati po principu „tko prvi njegovo“.

„Gledatelji će imati priliku gledati gledati dva prvaka s dva najbolja nogometna kontinenta. 29 godina nakon posljednjeg izdanja, ponovno lansiranje ovog nogometnog dvoboja je rezultat nogometnog partnerstva Uefe i Conmebola“, stoji na službenim stranicama Uefe.


Tagovi

WembleyArgentinaItalijaLionel MessiMarco VerrattiGianluigi Donnarumma

Ostale Vijesti