REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Messi o planovima poslije karijere: „U Kataru se opraštam od reprezentacije, nemam namjeru biti trener, ali…“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 11:37

Argentinski čarobnjak i po mnogima najbolji nogometaš svih vremena ni u 36. godini ne prestaje oduševljavati svojim partijama.

U onom trenutku u 22. minuti kad je Neymar odigrao kratko dodavanje za Messija, koji je bio potpuno usamljen na 16 metara od gola, mnogi navijači PSG-a digli su ruke u zrak i prije nego li je ponajbolji nogometaš svih vremena uopće udario loptu. Kako i ne bi, Brazilac je sve školski pripremio za argentinskog čarobnjaka čija ljevice ne prestaje oduševljavati nogometnu javnost više od 15 godina. Messi je zabio za vodstvo Parižana, ali na kraju je Benfica ipak uspjela izboriti remi. Inače, portugalski gigant bio je 40. klub kojem je Messi zabio barem jedan pogodak u Ligi prvaka. Rekordi se tako nastavljaju nizati jedan za drugim usprkos tome što je u 36. godini života…

No, ništa ne traje vječno pa tako neće ni dominacija Messija i Ronalda. Portugalčevom padu forme, koji je dvije godine stariji od Argentinca i najvećeg mu rivala, svjedočimo već neko vrijeme, ali on i dalje ne planira odustati. Želi igrati za United, želi igrati za Portugal, a to što mu 'trenutno baš i ne ide' ga ne zanima. Messi si to ne želi dopustiti. On će, neovisno o tome kako će završiti natjecanje, svoju posljednju utakmicu u dresu Gaučosa odigrati u Kataru.

(9.0) Reims (5.70) PSG (1.30)

„U Kataru će definitivno biti kraj“, rekao je Messi u velikom intervjuu sa Sebastianom Vignolom pa dodao:

„Nikad si nisam zadavao ciljeve da moram biti najbolji igrač u povijesti. Ja mislim za sebe da sam samo jedan običan nogometaš. Na terenu, prije nego što utakmica počne, svi smo isti. Uvijek se nastojim poboljšati, tako je i danas.“

Argentinac ističe kako je i uzbuđen i nervozan oko nadolazećeg Svjetskog prvenstva.

„Moj cilj je da kad se umirovim da me pamte kao dobrog čovjeka, ne dobrog nogometaša“, skromno ističe 35-godišnjak iz Rosarija koji ove sezone u svim natjecanjima ima 13 nastupa, 8 pogodaka i 8 asistencija.

(9.0) Reims (5.70) PSG (1.30)

Što se tiče njegovim ambicija po završetku igračke karijere, Messi ističe:

„Nemam namjeru biti trener. Ali, isto je svojevremeno rekao i Zidane pa je onda osvojio još tri Lige prvaka. Ako mogu birati, volio bih biti sportski direktor. Složiti momčad, dovoditi trenere… Ali, nisam siguran hoće li se to ostvariti.“ (I.A.S.)

Ligue 1, 10. kolo

Petak, 7. listopada

Lyon – Toulouse 21.00

Subota, 8. listopada

Marseille – AC Ajaccio 17.00

Reims – PSG 21.00

Nedjelja, 9. listopada

Montpellier – Monaco 13.00

Angers – Strasbourg 15.00

Brest – Lorient 15.00

Clermont – Auxerre 15.00

Nice – Troyes 15.00

Rennes – Nantes 17.05

Lille – Lens 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Lionel MessiArgentinaArgentinska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Paris Saint-GermainPSG

Ostale Vijesti