LAURENCE GRIFFITHS/Reuters
LAURENCE GRIFFITHS/Reuters

Messi Lingard (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 22:34

Gleda li Ole Gunnar Solskjaer ovo?

Jesse Lingard. Pardon, Messi Lingard.

U kakvoj li samo formi igra igrač Crvenih vragova na posudbi u Čekićarima, pitamo li se - bičuju li se ritualno, gledajući ove predstave, Woodward ili Solskjaer?

Dugo vremena kritizirani nogometaš, na kojeg su svojevremeno stavljane posrpdne oklade da tokom cijele sezone neće zabiti pogodak, procvjetao je u redovima West Hama kojeg nastavlja suvereno voditi do plasmana u Ligu prvaka.

U večerašnjem susretu bio je uvjerljivo najbolji pojedinac na gostovanju kod Vukova. Na koncu je West Ham slavio 2:3, bilo je i drame, ali pobjeda je tu, tri važna boda se pišu.

Njegov show započeo je u 6. minuti kada je jednu osvojenu loptu na polovici Čekićara vukao 50-ak metara, skroz do protivničkih vrata da bi potom lagano matirao Patricija. Sjajan gol pogledaj OVDJE.

Zatim se dašak njegova magije osjetio i u 14. minuti. Fornals je bio strijelac na asistenciju Masuakua, međutim, akciju je do gol-prilike doveo Lingard koji je varkom uz gol-liniju svladao svog čuvara - cijelu situaciju i gol pogledaj OVDJE.

Rapsodija gostiju nastavila se u 38. minuti. Ponovno je Lingard preuzeo jednu loptu na svojoj polovici, povukao je dobrih 40-ak metara te u priliku doveo Bowena koji odličnim udarcem svladava domaćeg vratara. Domaćini nisu ni znali što ih je snašlo, a put svlačionice išli su u deficitu 1:3. Bowenov pogodak i cijelu akciju pogledaj OVDJE.

Kako smo naveli, rezultat je bio 1:3, a prednost gostiju smanjio je Dendoncker na asistenciju Traorea. Njegov pogodak pogledaj OVDJE.

Međutim, statistički su Vukovi bili bolja momčad. Imali su loptu veći dio utakmice u svom posjedu (66-34%), a uputili su i više šuteva (20, pet u okvir) naspram gostujuće statistike udaraca (devet, šest u okvir), ali, golovi se pamte.

Sve to stiglo je na djelomičnu naplatu u 68. minuti. Fabio Silva (gol pogledaj OVDJE), koji je ušao početkom poluvremena, bio je strijelac za 2:3, ali više Wolvesi nisu uspjeli u namjeri da smanje prednost koju je West Hamu omogućio Lingard te su gosti, a recimo poluzasluženo, na krilima novog najboljeg igrača, stigli do važna tri boda koja su ih propelirali na četvrto mjesto Premier lige ispred Chelseaja i Tottenhama.

Dugo je vremena prošla otkad je West Ham imao igrača koji je bio u stanju takvom lakoćom, individualno rješavati utakmice jednim potezom (iako su ih ovdje bila tri!), praktički od Bilićevog asa, Dimitrija Payeta.

Nastavljamo hvalopsjeve Lingardu, a koliko je samo dominantan svjedoče vam sljedeće objave statističkih stranica sa Twittera:

A bilo je i onih šaljivije prirode:



Tagovi

WolverhamptonWest HamPremier liga

Ostale Vijesti