REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Messi i PSG stigli do točke pucanja, slijedi veliki povratak na Nou Camp

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.05.23. | 11:28

Pariz i Leo nikada nisu sasvim kliknuli.

Sve je, zapravo, bilo jasno čim je odlučio na svoju ruku otputovati u Saudijsku Arabiju. Nije Leu Messiju – o kojemu je riječ, bilo jednostavno. Odabir između katarskih i saudijskih petrodolara predstavlja veliki izazov, a Leo je očito ostao vjeran Saudijcima s kojima je već duži niz godina u partnerskom odnosu, a ustvari mu je putovanje o kojemu nije obavijestio svoje poslodavce idealno poslužilo kao poruka da nema namjeru produživati svoje prebivalište na pariškoj adresi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je PSG potpisao samo jedan u nizu neugodnih poraza, u ovom slučaju od Lorienta, Argentinac je, računajući na slobodan dan, ekspresno otputovao u Saudijsku Arabiju, a nije računao da će trener na odlasku – Christophe Galtier, sazvati „kažnjenički trening“ u ponedjeljak.

Jasno, nemoguće da Leo nije znao za trening, ali se svejedno obećao Saudijcima i tako, vrlo vjerojatno, donio odluku o nastavku svoje karijere.

PSG je zbog toga suspendirao Messija na dva tjedna bez utakmica i bez treninga, ali i bez plaće za taj period, što mu neće preteško pasti.

O tome danas pišu i svi važniji francuski i sportski mediji. Pa se tako već sumira Leova, dosta neuspješna gaža u francuskoj prijestolnici. Gledano trofejno. Jer, po statističkim kategorijama Messi je ponajbolji igrač momčadi i cijele lige, ponovno je onaj stari, nakon što se u prvoj sezoni nije snašao u redovima Parižana. Ali Liga prvaka je bio veliki cilj koji će na koncu i dalje ostati kao nedosanjani san.

Dolaskom u Pariz, Leo je stavio potpis na dvije godine uz opciju produženja za još jednu, no do toga neće doći. Kada odradi suspenziju, može odigrati još tri utakmice, proslaviti naslov prvaka pa zatim pobjeći glavom bez obzira. Pariz i Leo nikada nisu sasvim kliknuli.

Puno je špekulacija oko toga gdje će Messi nastaviti karijeru - MLS i Saudijska Arabija se spominju kao opcije, čak i Rosario, ali izvjesno je kako ćemo ga od ljeta ponovno gledati u njemu omiljenom dresu. Do tada, Barcelona mora popeglati financije, kako bi sve bilo spremno za veliki povratak Argentinca.



Tagovi

Ligue 1PSGLionel MessiBarcelona

Ostale Vijesti