foto: Action Images
foto: Action Images

Messi i Pique ne pričaju, a otkriveno je i zašto

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.10.20. | 20:41

Kako to često biva, prvo su se posvađale žene.

U Barceloni se ne smiruju strasti.

Sezona je počela, klub je ubilježio relativno dobar rezultatski start obzirom na situaciju, no Lionel Messi još uvijek ima dosta toga što mu je na duši.

Španjolski mediji prenose kako je došlo do ozbiljnog zahlađenja odnosa između njega i Gerarda Piquea, trećeg kapetana momčadi po hijerarhiji. Točnije, Argentinac je zamrznuo komunikaciju prema vršnjaku.


Razlog? Taj što mu Pique nije pružio osjetniju podršku u sukobu s uskoro bivšim predsjednikom Josepom Maria Bartomeuom. Sve je u sklopu El Chiringuito emisije dao do znanja novinar Eduardo Inda:

„Cijelo ovo vrijeme Messi je čekao podršku jednog od vođa Barcelone. No vrijeme je prolazilo i ništa se nije događalo. Radi se o Gerardu Piqueu. Leo je ljut radi toga. Bilo je igrača koji su se otvoreno pozicionirali ili na Leovu stranu ili protiv njega.“

Ovdje je Inda prije svega mislio na Luisa Suareza koji je bio bezrezervna Messijeva podrška, a to je donekle platio odlaskom u Atletico Madrid. Messi je na koncu stjeran u kut kako bi izbjegao sudsku tužbu na koju je klub imao pravo radi ogromne izlazne klauzule, no iz ove perspektive gledano, vjerojatno je da će Messi naredno ljeto napustiti Kataloniju kad mu istekne ugovor.

Ovakva situacija između dva igrača može označavati nove probleme za Barcelonu na terenu i treba vidjeti kako će se to odraziti na rezultate. No razmirice na relaciji ova dva igrača nisu od jučer. Naime, Pique nije bio na Messijevoj svadbi u ljeto 2017., a razlog poprilično je prozaičan, svjetovan. Piqueova supruga, popularna pjevačica Shakira, i Messijeva tadašnja zaručnica Antonela Roccuzzo nisu tad bile u dobrim odnosima.


Osim ovoga, klub je usred novih financijskih nedaća. Igrači su obavješteni da će se još jednom morati odreći dijela primanja. Barcelona je u dugu od 488 milijuna eura i ima gubitak od 97 milijuna prouzročen pandemijom koronavirusom.


Tagovi

Gerard PiqueLionel MessiBarcelonaJosep Maria Bartomeu

Ostale Vijesti