MERCATO: Drugoligaši u ofenzivi, završeni poslovi u vrijednosti 40 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 14:38

Za razliku od jučer, kada je službeno potvrđeno na tisuće nogometnih transfera diljem svijeta, danas je tržnica malo oslabila.

I službenim otvaranjem prijelaznog roka jučer su u nacionalne saveze pohranjeni svi transferi koji su dogovoreni proteklih tjedana i mjeseci. Sada nam je ostalo da iz dana u dan pratimo razvoj ostalih događaja što automatski znači da poslova više neće biti previše.

Od ranije dogovorenih transfera, danas je i službeno potvrđeno da je Andrea Bertolacci za 20 milijuna eura prešao iz Rome u Milan, a tu su i transferi Joshue Kimmicha (iz Stuttgarta u Bayern za 8,5 milijuna eura) te Lucasa Vazqueza (iz Espanyola u Real za 3 milijuna).

Novodogovorene transfere predvodi mladi turski stoper Atinc Nukan kojeg je Bešiktaš za 5 milijuna eura prodao njemačkom drugoligašu Leipzigu koji nastavlja s ambicioznim planom da čim prije uđe u 1. Bundesligu. Još jedan drugoligaš, ovaj put engleski Brentford, je platio 2,5 milijuna eura za Danca Andreasa Bjellanda koji je do sada igrao za Twente. Danca je kupio i Panathinaikos. Zove se Rasmus Thelander, a Aalborg je na ime odštete dobio 670 tisuća eura. Mark Uth je prešao iz Heerenveena u Hoffenheim, a još uvijek nije poznato za koji odštetni iznos.

U Italiji i Turskoj su potpisivani i slobodni igrači. Verona je tako dovela Lucu Siligardija koji je igrao u Livornu, a Sampdoria je potpisala Alberta Brignolija koji je bio član Juventusa. U turskoj Super ligi nove su klubove dobili Bekir Irtegun (iz Fenerbahčea u Basaksehir) te Tomas Necid (iz Zwollea u Bursaspor).

Što se posudbi tiče, ruski Kazan je iz Urugvaja doveo 19-godišnjeg Mauricia Lemosa, Getafe je posudio Emiliana Velazqueza iz Atletica, a Hoffenheimov Christoph Martschinko je otišao u Austriu iz Beča.

(Foto: Action Images)


Tagovi

prijelazni rok

Ostale Vijesti