REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Mendy nakon proživljene kalvarije te nedavne oslobađajuće presude pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 19.07.23. | 12:37

Vraća se u Ligue 1, potpisao je dvogodišnji ugovor, a zanimljivo je kako je bivši 'Građanin opasnih namjera' svojevremeno plaćen 57.5 milijuna eura!

Bivši nogometaš Manchester Citya 29-godišnji Francuz Benjamin Mendy, potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Lorientom nakon što je u Velikoj Britaniji oslobođen optužbe za silovanje. 

Mendy je posljednju utakmicu za Manchester City odigrao u kolovozu 2021. protiv Tottenham Hotspura, da bi istog mjeseca bio uhićen, a potom i suspendiran od strane svog tadašnjeg kluba, s kojim mu je ugovor istekao 30. lipnja ove godine.

Mendy je oslobođen optužbi za silovanje u dva procesa. U siječnju je odlučeno da nije kriv po optužnici koja ga je teretila za šest slučajeva silovanja te jedan slučaj seksualnog napada. Prošli petak je, pak, oslobođen po optužnici za jedno silovanje i jedan pokušaj silovanja. za koje u prvom suđenju nije utvrđeno je li kriv ili nije.

Lorient je u objavi za medije naveo da je Mendy prošao liječnički pregled, da će nositi dres s brojem pet i prvi put se pojaviti u klupskom trening-centru u srijedu poslijepodne. Mendy je prije dolaska u Manchester City (2017.) igrao za tri francuska kluba: Le Havre (2011. - 2013.) Marseille (2013. - 2016.) i Monaco (2016. - 2017.).

Klub iz priobalnog grada na zapadu Francuske je prošlu sezonu završio na desetom mjestu prvoligaške ljestvice. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Benjamin MendyLorientManchester CityLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023Ligue 1

Ostale Vijesti