Mendesov klub...

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.09.20. | 16:56

Danas je u klubu čak deset portugalskih igrača, još samo stoper i imat će cijelu momčad, a među njima desetoricom, čak sedmorica su pod ugovorom s Gestifuteom – menadžerskom agencijom u vlasnišvu najmoćnijeg svjetskog agenta.

Danas je u klubu čak deset portugalskih igrača, još samo stoper i imat će cijelu momčad, a među njima desetoricom, čak sedmorica su pod ugovorom s Gestifuteom – menadžerskom agencijom u vlasnišvu najmoćnijeg svjetskog agenta.

Jer, ono što radi Jorge Mendes u svijetu nogometa zadnjih godina ne mogu ni Mino Raiola, Pini Zhavi, Fali Ramadani, Alessandro Lucci...

Ponavljamo, Mendes službeno nije gazda, ali otkako on i njegovi prijatelji drmaju Wolverhamptonom, klub slavne tradicije je postao portugalska iseljenička kolonija i procjetao je! Prošetao se Championshipom i postao hit u Premier ligi. Već u prvoj sezoni po povratku među englesku elitu postao je hit i izborio Europu te tamo ostavio jako dobar dojam. A kako je krenuo, Mendes i društvo mogli bi već ove sezone pomrsiti račune velikanima u borbi za Ligu prvaka. Wolverhampton je sve jači i jači, a najnovije pojačanje dokaz je toj tvrdnji. Naime, stigao je igrač iz slavne Barcelone.

Klub s Molineuxa danas je potvrdio transfer desnog beka Nelsona Semeeda za 30.000.000 eura plus još oko 10.000.000 eura kroz bonuse. Barca nije bila nezadvoljna Semedom, ali ga je morala prodati zbog koronakrize.Semeda su htjeli Juventus, Inter i Manchester City, ali superagent je uspio dovesti svog igrača u puno manje poznat klub, ali je Kataloncima osigurao odštetu kakvu bi im isplatili samo velikani, a ona će zahvaljujući tom novcu kupiti Sergina Desta i bit će mu dužna uslugu koju će on kasnije dobro naplatiti. A Wovlerhampton će dobro naplatiti njegove noge dok god nosi dres Wolvesa, jer su dobili top desnog beka.

Semedo je debelo iznad njihovog rejtinga, iako je i to pod upitnikom s obzirom na brzinu kojom napreduje Mendesova kolonija na otoku, ali portugalski internacionalac danas je postao čak 14. portugalski igrač u klubu otkako je Mendes prije četiri godine neslužbeno ušao u klub, 10. u aktualnoj momčadi! Primjera radi, Wolverhampton ima samo trojicu Engleza trenutačno u momčadi, a ukupan iznos isplaćen za Portugalce u Mendesovoj eri mogao bi se uspeti do 227.455.000 eura, ako se ostvare svi bonusi...

Kad dođe Mendesova ponuda za odlazak u Wolverhampton, Portugalci više ne razmišljaju puno jer im je jasno kako je taj klub postao odlična odkočna daska u karijeri svih mendesovih štićenika, osobito onih s portugalskom putovnicom. Dosad su prodali trojicu takvih igrača i na svima dobro zaradili. Čist profit na transferima Ivana Cavaleira, Heldera Coste i Diega Jote je 43.000.000 eura! A tek trebaju okrenuti lovu na Nevesu, Vinagreu, Podenceu, Jordau, Netu, Silvi Vitinhi... Pa i na Samedu.

No Mendes nije Samaritanac, okej sigurno mu je drago što klub ima dobre rezultate i što su im igrači sve skuplji, ali primaran interes u cijeloj priči mu je, jasno, njegov dio, a njega je jako puno. Naime, samo na transferu tinejdžera Fabja Silva iz Porta zaradio je 10.000.000 eura. Što je u principu malo jer je pregovarao sam sa sobom...

Ali navijači Wolvesa zasad šute jer je klub živnuo. I ne vidi se kraj uzlazne putanje. Sa Semedom i Traoreom, Wolvesi će imati vjerojatno najeksplozivniju desnu stranu u Premier ligi. Kad se pogleda, ispad kako imaju bolju momčad od Spursa. Dojučerašnjeg standardnog desnog beka Dohertyja je prodao upravo Mourinho pa doveo boljeg igrača za dvostruko veće pare na istu poziciju.

Portugalizacija kluba nikom ne smeta, jer su domaći igrači poput Dohertyja ili Coadyja birali život u obližnjem Birminghamu jer je Wolverhampton selo, ali zato Portugalci sa svojim obiteljima, uključujući i trenera Nuna Espirita Santa, žive u Wolverhamptonu i uživaju... Postali su omiljeniji lokalcima od domaćih igrača, naprotiv, toliko ih vole da im ne smeta što je treća klupska garnitura za tekuću sezonu u bojama portugalske reprezentacije...

(foto: Action Images)

 


Tagovi

WolverhamptonPremier ligaNogometJorge Mendes

Ostale Vijesti