Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Menalo: "Nemate pojma koliko znači ova pobjeda", Topić: "Ostvario sam san svakog dječaka"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 09:45

Dinamov strijelac i novi debitant prokomentirali su prekid negativnog niza u Kranjčevićevoj

Luka Menalo bio je junak Dinamove pobjede nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj (1:2). U Šibeniku je kod 1:0 imao zicer, išao je sam na golmana i promašio, kasnije je Šibenik izjednačio, u zadnjoj sekundi i pobijedio, izbacio Modre iz Kupa. A Ante Čačić morao je otići. Tko zna, da je Menalo tada zabio, možda bi Čačić i dalje bio u Maksimiru, možda bi baš on vodio utakmicu Kranjčevićevoj? Kako god, Menalo se protiv Lokomotive iskupio za taj promašaj, ako se uopće trebao iskupiti i donio pobjedu. Bio je Bišćanov džoker s klupe, ušao i zatresao mrežu koju minutu kasnije.

Zanimljivost je još jedna vezana uz Menala. Bio mu je to drugi gol sezone, a prvi je zabio također Lokomotivi, još u prvom kolu. I tada je ušao s klupe i zabio za pobjedu (3:2), nakon što je Lokomotiva vodila 2:0. Pa je i sam povukao kratku usporedbu s tom utakmicom.

"Ovo može biti jedan podstrek za nastavak, kao što je bila i ona pobjeda u prvom kolu., rekao je Menalo s dosta emocija u glasu. Priznao je da su u svlačionici sad mnogi odahnuli.

"Nemate pojma koliko nam znači ova pobjeda, skinula je neki teret s naših leđa, taj pritisak koji smo cijelo vrijeme nosili. Atmosfera je bila predivna, odigrali smo i mi odlično. Do njihovog gola smo sve kontrolirali, onda primili gol pa se vratili i na kraju potpuno zasluženo pobijedili."

Koliko mu znači to što je baš on bio igrač odluke i strijelac?

"Najljepši osjećaj na svijetu!", sa smiješkom je kazao Menalo.

Veliki je trenutak u karijeri doživio Fran Topić. Najbolji je strijelac juniorske lige sa 17 golova, dobio je taj 19-godišnji napadač odmah priliku, u Bišćanovu debiju, debitirao je i on.

"Drago mi je što sam debitirao, dobio priliku zaigrati u prvoj momčadi Dinama. To je san svakog dječaka, meni se taj san ispunio.", rekao je Topić, koji vjeruje da na tom neće i ostati.

"Motivira me to da sam s ovim dečkima, nadam se da će i dalje dobivati priliku i da ću je opravdati.", skroman je Topić.



Tagovi

Luka MenaloFran TopićGNK DinamoIgor BišćanNK LokomotivaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti