Menadžerske igrice: Braga kupila igrača za jedan euro, tražila 40 milijuna, pa ga pustila bez odigrane minute

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.02.16. | 19:02

Priča 21-godišnjeg brazilskog stopera Wallacea odličan je dokaz koliko su moćni postali nogometni agenti...

Serija se nastavlja. Internetska stranica Football Leaks zainteresiranoj javnosti svakog dana ponudi dva ili tri ugovora na razmatranje. Najviše pažnje, naravno, privuku oni koji se tiču najvećih imena u svijetu nogometa, ali najzanimljiviji ipak budu baš oni koji nisu u prvom planu.

Dobar primjer je brazilski stoper Wallace, koji je u Europu stigao prije nešto više od godinu i pol. Za one koji ga ne znaju, on je već neko vrijeme standardan u obrani Monaca. No, do Kneževine je došao preko Brage, koja ga je u ljeto 2014. godine platila – vjerovali ili ne – jedan euro!

U čemu je „caka“? Menadžerska agencija moćnog Jorgea Mendesa samo mjesec dana ranije platila je brazilskom Cruzeiru čak 9.500.000 eura za tada 19-godišnjeg nogometaša. I onda u Bragu za jedan euro. Kako? Vrlo lako, Wallace je bio pod ugovorom s Bragom, ali su sva prava nad njime pripadala agentima. Mendesu čak 90 posto, a jednoj agenciji iz Rio de Janeira preostalih deset. U tom trenutku Bragi – ništa!? A opet je portugalski klub u ugovor stavio otkupnu klauzulu od čak 40.000.000 eura!

Na kraju se Wallace, bez ijedne odigrane minute za Bragu, preselio u Monaco u kojem i danas igra kao posuđeni nogometaš. Špekulira se da će Bragi pripasti 10 posto od idućeg transfera. Kome će ostalo? Tko to zna. UEFA više ne gleda blagonaklono na dijeljenje postotaka s menadžerima...

(Foto: Action Images)


Tagovi

WallaceMonacoBragaJorge Mendes

Ostale Vijesti