Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Medved presudio Bijelima, Celje rutinski slavilo protiv Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.07.21. | 21:03

Prvi poraz Splićana na pripremama u Sloveniji

Hajduk je upisao prvi poraz na pripremama u Sloveniji, u Celju je izgubio od istoimenog domaćina s 3:0. Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, dvaput je krasno zabio Žan Medved, a pobjedu Celja potvrdio je Brecl. Imao je Hajduk svoje prilike, naročito u prvom dijelu, ali vidjelo se da Splićanima nedostaje svježine i energije, očit je bio umor od dugih priprema. Jens Gustafsson je na teren poslao trenutno najjaču postavu i nije napravio niti jednu izmjenu. Oni koji nisu igrali svoju će minutažu dobiti već sutra ujutro u 10.30 kada Hajduk igra posljednju prijateljsku utakmicu u Sloveniji protiv rumunjskog UTA Arada.

Odmah u prvom napadu, nakon samo 20 sekundi, Hajduk je opasno zaprijetio. Dugu loptu poslao je Simić, obrana kratko odbila do Biuka koji odmah pronalazi LIvaju. Kapetan Bijelih majstorski podvaljuje loptu za Jana Mlakara čiji udarac vratar Celja odbija u gredu, lopta završava u korneru.

Celje je uzvratilo u osmoj minuti, Božić je ubacio s desne, dva su igrača slovenske momčadi bila nečuvana na prvoj vratnici, ali Sokler nije bio precizan.

Imao je Hajduk blagu inicijativu, više pokušavao u napadu pa je u 26. minuti Čolina dobro pronašao Biuka koji se 10 metara promašuje vrata. Do poluvremena su Splićani uputili još nekoliko bezopasnih udaraca, dok je Celje jedva prelazilo centar igrališta.

U nastavak je opet bolje ušao Hajduk, ali uskoro su Slovenci došli do vodstva. Oduzeli su loptu na lijevoj strani, odlično izigrali obranu Bijelih pa je Žan Medved precizno pogodio desni kut s oko 20 metara.

Mogli su Celjani uskoro povećati prednost, s nekoliko točnih dodavanja iz obrane došli su brzo pred Posavca koji dobro brani udarac Kerina.

U 73. minuti opet je na sceni raspoloženi Medved, prihvatio je loptu na 30 metara, povukao nekoliko koraka i odličnim udarcem svladao nemoćnog Posavca. Konačni rezultat postavljen je u 89 minuti, izigrana je desna strana obrane pa je Amadej Brecl iz blizine zakucao loptu pored Posavca.

 

Hajduk: Posavec, Dellova, Simić, Elez, Čolina, Vuković, Atanasov, Sahiti, Livaja, Biuk, Mlakar. 

Celje: Rozman, Mittendorfer, Zletel, Kadušić, Kerin, Šporn, Vrbanec, Kuzmanović, Begić, Sokler, Božić.


Tagovi

HajdukCeljeprijateljskaPrijateljska utakmicaprijateljske utakmice

Ostale Vijesti