PASCAL ROSSIGNOL/Action images
PASCAL ROSSIGNOL/Action images

Mbappeove majstorije i Icardija panenka odveli Parižane do prve pozicije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 19:09

U nedjelju navečer igra se derbi Lyona i Lillea, u kojemu će Parižani navijati za neriješeni rezultat, kako bi u posljednja četiri kola ušli s vodeće pozicije.

Došli, vidjeli i pobijedili. Najbolji je to opis utakmice između Metza i PSG-a, koji se, naravno, odnosi na goste. Znali su da im danas igraju samo tri boda i do njih su došli sa sigurnih 3:1. Ne samo do bodova, već i do prve pozicije nakon dugo vremena.

Gosti iz francuske metropole poveli su već u četvrtoj minuti. Herrera je sjajnom dugom loptom pronašao Mbappea, a ovaj po običaju pobjegao obrani domaćina i uz pomoć vratnice zabio za 1:0.

Vodeći pogodak Parižana pogledajte OVDJE.

Očekivala se nakon toga kanonada gostiju, s obzirom na to da Metz igra u katastrofalnoj formi i ne zna za pobjedu pet kola, no malo toga vidjeli smo u nastavku tog prvog dijela utakmice. PSG je dominirao posjedom, ali novu pravu priliku nije imao izuzmemo li jedan pokušaj Neymara.

Domaćini su bili nemoćni, no u prvoj minuti drugog poluvremena vratili su se u utakmicu. Centonze je iskoristio sjajan centaršut Boulaye i s nekoliko metara glavom matirao Navasa.

Pogodak Metza pogledajte OVDJE.

Međutim nije dugo trajalo slavlje domaćina, tek nešto manje od 15 minuta. Planove im je ponovno poremetio Mbappe, ovaj put uz dozu sreće, jer je njegov udarac izvan 16 metara pogodio obrambenog igrača i skrenuo smjer lopte. Na sve to još se nadovezala i nespretna intervencija domaćeg vratara, kojemu je lopta prošla doslovno pored glave.

Pogodak Mbappe iz 59. minute pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice PSG je imao još nekoliko dobrih prilika, no pobjedu je osigurao tek u 89. minuti iz najstrože kazne. Icardi ju je izborio, a i zabio sjajno izvedenom panenkom.

Pogledajte je OVDJE.

S ovom pobjedom PSG je skočio na prvo mjesto i držat će ga barem do sutra navečer. A tada se igra derbi Lyona i Lillea, u kojemu će Parižani navijati za neriješeni rezultat, kako bi u posljednja četiri kola ušli s vodeće pozicije.

Nešto ranije svoju utakmicu odigrali su St. Etienne i Brest, u kojem su gosti došli do važna tri boda, iako su bili u rezultatskom minusu nakon prvih 45 minuta. Khazri je u 11. doveo domaćine u vodstvo, a za preokret se s dva gola (66' i 79') pobrinuo Charbonier.



Tagovi

PSGMetzLigue 1Kylian MbappéMauro Icardi

Ostale Vijesti