GONZALO FUENTES/Action Images
GONZALO FUENTES/Action Images

Mbappe donio prevagu: PSG u kupu uvjerljivim slavljem izbacio najvećeg ligaškog konkurenta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 19:36

Uvjerljivo slavlje europskog doprvaka.

Ove srijede je na rasporedu u francuskoj bio obračun osmine finala francuskog kupa između dvije prvoplasirane momčadi tamošnje Ligue 1.

Drugoplasirani PSG, aktualni europski doprvak, očito je čuvao svu municiju za kup, obzirom da je trenutno u Francuskoj vodeći Lille našeg Domagoja Bradarića ispraćen doma s uvjerljivih 3:0 te su tako izabranici Mauricia Pochettina izborili plasman u četvrtfinale kupa.

Iako pobjeda od 3:0 sugerira lagan posao za Mbappea i prateći ansambl, ipak nije bilo tako.

Domaći Parižani imali su loptu nešto malo manje pod svojom kontrolom (49%) te su zaprijetili 10 puta - šest u okvir - naspram Lilleovih 18 pokušaja, od čega je pet udaraca ozbiljnije zaprijetilo Navasu. Ipak, ono što se pamti nisu pokušaji nego pogotci, a tu su Parižani bili itekako bolji i precizniji.

Goste je u samom početku utakmice načeo Mauro Icardi svojim golom u 9. minuti susreta. Argentinac je zapravo najmanje zaslužan za pogodak budući da je katastrofalna reakcija gostujuće obrane te vratara Maignana ponajviše kumovala početnom vodstvu PSG-a. Icardi ipak nije dočekao kraj poluvremena, budući da ga je u 39. minuti zamijenio Kylian Mbappe. Samo je dvije minute trebalo mladoj francuskoj superzvijezdi da napravi razliku te je u 41. bio strijelac iz - istina - kaznenog udarca za lagodnijih 2:0 na odmoru. Treba napomenuti da ga je sam nogometaš i izborio.

No, nije baš tako lagano zabiti iz jedanaesterca - pitajte gostujući Lille, koji je u 78. minuti imao priliku smanjiti na 2:1, ali udarac Yazicija s bijele točke obranio je sjajni Kostarikanac Navas na vratima domaće momčadi.

Na koncu, Mbappe je pokazao da zna zabijati i iz igre - ako je itko sumnjao - nakon što je potvrdio veliku pobjedu svoje ekipe u 93. minuti utakmice i to nakon što je pretrčao obranu Lillea i elegantno lobovao nemoćnog Maignana.

Napomenimo još da se naš reprezentativac Bradarić uklopio u sivilo gostujuće momčadi te je zaradio žuti karton u 18. minuti susreta.



Tagovi

Kylian MbappéLillePSGfrancuski kup

Ostale Vijesti